»Stalno imejte v mislih, ne le kaj bo PGA naredila za vas, temveč, kaj lahko vi storite zanjo!«, je ob vrhuncu letošnjega PGA Summita, ki je potekal v klubski hiši Diners Golf & Country Cluba Ljubljana v Smledniku, dejal 53-letni Jonathan Mannie.

V PGAs of Europe je član predsedstva in vodja izobraževalne komisije. Uvodoma je čestital članom PGA Slovenije za priznanje izobraževalnega sistema s strani PGAs of Europe, ki je prvo tovrstvno priznanje med manjšimi članicami organizacije, ki jih skupaj šteje 33.

Na izviren in prepričljiv način je seznanil slovenske profesionalne učitelje in trenerje ter goste iz PGA Hrvaške in PGA Srbije z metodami in izvedbami, potrebnimi za izoblikovanje vrhunskih igralcev golfa. Od osnov do najvišjega nivoja.

Grafično je pokazal formulo, kaj vse je treba upoštevati in narediti za dosego cilja. Celotna pot je proces, v katerem sodeluje niz strokovnjakov, ki lahko pomagajo igralcu, da postane, v prispodobi formule 1, vrhunski voznik!

Na preprost način je povedal, da zanj ELITE pomeni:

• E – učenje,
• L – logika,
• I – inteligenca,
• T – treningi,
• E – izkušnje.

Odgovarjal je tudi na vprašanja slovenskih članov o tem, koliko je treba vložiti denarja, da so vsi ti programi izvedljivi in uresničljivi.

Jonathan, rojen v Johanesburgu, trenutno živi in dela v Avstriji. Igrišče Diners Club Ljubljana dobro pozna, saj je poleti leta 2014, vodil žensko švicarsko reprezentanco na Evropskem prvenstvu.

Skupaj z Urošem Gregoričem sta podelila diplome posameznikom za uspešno opravljeno izobraževanje. Strokovni naziv Učitelj golfa 2 so prejeli: Anže Sonnenwald, Jernej Semolič, Urban Legat in Grega Perne, naziv Vaditelj golfa pa David Žagar in Urh Božič.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič


Povezave
• Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.