Leto je naokoli, s tem pa tudi začetek nove golfske sezone. Kot vsako leto je PGA Slovenije tudi to sezono pripravila serijo tekmovanj PGA SLO TOUR. Člani PGAS so se letos med seboj že pomerili, vendar je bilo marčevsko srečanje v italijanskem Gradežu bolj družabne narave.

Prvo uradno tekmovanje serije PGA SLO TOUR, se je odvil v ponedeljek 18.4.2016, na igrišču Diners Club Smlednik. Poleg številčne udeležbe profesionalnih učiteljev in igralcev, se je vabilu odzvalo tudi precej gostov, med katerimi je bilo precej mladih perspektivnih igralcev golfa.

Vsi udeleženci so se strinjali, da so bili pogoji za igro naravnost fantastični. Poleg primernega vremena je bilo tudi igrišče pripravljeno na vrhunskem nivoju.

Med učitelji golfa si je zmago z odličnim rezultatom (-5) priigral Jurij Čoh. Le udarec za njim je zaostal Janez Grilc, tretji je bil Daniel Kraljič.

»Čeprav dolgi in srednji udarci niso bili najboljši, sem z dobrim patanjem in veliko mero potrpežljivosti ter s pravilnimi taktičnimi odločitvami, na koncu vseeno uspel doseči zelo lep rezultat«, je dejal zmagovalec Jurij Čoh ob koncu tekmovanja.

Med gosti, igrali so tudi člani slovenske reprezentance, je s petimi udarci pod parom zmagal Žan Luka Štirn. Z dvema udarcema pod parom igrišča, je drugo mesto zasedel Anže Leskovar, Jan Zupančič in Žiga Strašek pa sta si z udarcem pod parom delila tretje mesto.

V neto točkovanju (40 točk) je zmagal Jan Zupančič.

Posebna zahvala gre tekmovalni sekciji PGA Slovenije, ki se je potrudila, za odlično organizacijo dogodka. Prav tako gre pohvala tudi vzdrževalcem igrišča, saj so poskrbeli, da je bilo igrišče urejeno na zavidljivo visokem nivoju.

Naslednje tekmovanje PGA SLO TOUR-a bo 9. maja na golf igrišču Otočec.


Povezave
• Več novic