Igrišče Circolo Golf Bogogno blizu Milana je eno izmed osmih igrišč, kjer European Tour organizira vsakoletne kvalifikacijske turnirje.

Na vsakem od teh se na osnovi predhodnih rezultatov zbere po 140 igralcev golfa iz vsega sveta. Po 25 najboljših iz vsakega igrišča se po treh dnevih igranja uvrsti v naslednji krog, ki ga odigrajo na enem od štirih igrišč. Najboljši skozi rezultatska sita dobijo pravico igranja na finalnem štiridnevnem turnirju.

Od igralcev, ki se uvrstijo v igranje dodatnih dveh dneh, jih petnajst dobi pravico, da lahko igrajo vse turnirje naslednje sezone PGAs Europe. Ostali pa dobijo, odvisno od rezultatov, določene uvrstitve in povabila za igranje turnirjev druge evropske golf lige, Challenge tour turnirjev.

Jutri bosta na igrišču Circolo Golf Bogogno tudi poklicni igralec Tim Gornik, GK Bled in mladi Žan Luka Štirn, GK Diners Ljubljana, ki je letos napredoval na WAGR lestvici iz 800 mesta na 300.

Tim Gornik si je lani priigral polno karto za turnirje Alps Tour in je bil uspešen tudi na turnirjih Challenge Tour, kjer se je kar petkrat uvrstil v finalni dan. Pred odhodom v Italijo nam je povedal: »Zadnji mesec sem odigral 4 turnirje Alps Tour. Prvega v Španiji sem slabo začel in kljub dobri rundi drugi dan zgrešil cut. Na drugi tekmi, ki je bila v Luksemburgu, sem odigral dobro, še posebej prvi dan (-3, 69). Nato sem v slabem vremenu dodal še 72, 71, 74 in na koncu zasedel 11. mesto. Tretjo tekmo sem odigral v Franciji, tam sem igral precej slabo prvi dan in zgrešil cut po drugem dnevu. Zadnjo tekmo, ki je bila prav tako v Franciji, sem odigral solidno, 72, 69, 71 in končal na 24. mestu. Po prvem delu kvalifikacij za European Tour, na igrišču Bogogno blizu Milana, me čakata dve tekmi Alps tour,« pove Tim.

Rezultati bodo objavljeni na spletni strani European Toura.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič


Povezave
• Več novic