Od 15.–17. decembra so potekale kvalifikacije za Alps Tour na razgibanem igrišču La Cala v Španiji, kjer je nastopil tudi Tim Gornik. Kot član amaterske ekipa na Svetovnem prvenstvu je prišel neposredno v finalni krog, kjer je 35 najboljših dobilo polno pravico nastopa na tekmovanjih za Alps Tour v letu 2015.

Tim Gornik, ki je letos že igral kvalifikacije za European Tour, a izpadel v drugem krogu je prišel na tekmovanje zelo dobro pripravljen. Igrišča v La Cali je poznal od lanskega leta in vedel, kaj se pričakuje na tekmovanju. Vsa tri igrišča, kjer so potekale kvalifikacije, so izredno hribovita in ob močnem vetru prava preizkušnja za igranje.

Tim je začel tekmovanje zelo dobro z rezultatom 71 prišel med prvih 5 že po prvem dnevu. Drugi dan je bil Timov dan in odigral najnižji rezultat na tekmovanju 65, kar ga je postavilo na prvo mesto s kar petimi udarci prednosti. Zadnji dan je prednost, kljub izredno težkim pogojem, obdržal do zadnje luknje in tako zasluženo slavil zmago na tekmovanju za Alps Tour.

Tim je bil po tekmovanju izredno zadovoljen in povedal: "Zelo sem vesel, da sem si priigral karto za nastop v celotni sezoni Alps Tour. Seveda pa se dodatno veselim svoje prve zmage kot profesionalni igralec. Danes je bilo vsekakor zelo težko, kljub temu, da sem imel 5 udarcev prednosti. Veter je pihal izjemno močno, tako da je bilo potrebno paziti na vsakem udarcu. Danes sem se veliko bolj zanašal na mojo kratko igro, ki je bila tekom tekmovanja zelo dobra."

Tekmovanja Alps Tour so pri nas dobro znana, saj ga je vrsto let gostilo golf igrišče Ptuj in so v preteklosti redno igrali naši profesionalni tekmovalci Matjaž Gojčič, Gregor Slabe in Sebastijan Ajster.


Povezave
• Več novic