Ta vikend bo Tim Gornik igral na turnirju Alps Toura na igrišču GK Lignano, ki je poznan mnogim Slovencem.

Minuli teden je v pripeki igral in se že petič uvrstil na turnir Challenge, druge evropske golf lige. Turnir na igrišču v Nemčiji je v finalu končal na 24. mestu, ki ga trenutno uvršča na 89. mesto te turneje.

»Povabilo sem dobil dobesedno na poti, ko sem se peljal v Francijo na turnir Alps Toura. In sem seveda obrnil in se odpeljal čez dobršen del Nemčije do igrišča. Z 280 udarci ali skupno štirimi pod parom igrišča, sem bil drugi dan na dosegu rekorda igrišča, minus 9,  a mi je za tak podvig zmanjkal udarec na zadnji luknji,« pove Tim Gornik, ki tedensko trenira najmanj 45 ur.

Podatki, ki jih vnaša v program, nameščen na telefonu, povedo, da je letos opravil že 966 ur treninga. Od teka, tekem, utrjevanju znanj posameznih udarcev, od začetnih do tistih iz peska. Veliko se posveča patanju.

Prvo profesionalno sezono je Tim Gornik, diplomant univerze Duke, začel odlično. Za enkrat je vseh pet povabil za turnirje Challenge Toura izkoristil maksimalno. S petimi uvrstitvami v finalna dva dneva.

Povsem upravičeno računa na še kakšno povabilo, z rezultati pa si bo skušal priigrati dovolj točk, da bo naslednjo sezono lahko pogosteje igral na turnirjih Challenge Toura.

Realen cilj v naslednjih letih pa je igranje na turnirjih European Toura, turnirjih prve evropske golf lige.

Na blejskem golf igrišču je ekipa POP TV o njem pripravila prispevek, ki bo objavljen še pred Timovim odhodom v Lignano.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič


Povezave
• Več novic