Po začetku letošnje sezone v Maroku, sem se konec Aprila odpravil v Združene Arabske Emirate, kjer sem začel s prvo tekmo v emiratu Ras Al Khaimah. Ta tekma je bila prva v sklopu pred poletne turneje MENA toura. Z rezultati 71, 71, 72 sem se uvrstil na 23. mesto. Vreme je bilo vroče in vetrovno. Z rezultatom na prvi tekmi sem bil zadovoljen, še posebej ker moja dolga igra ni bila dobra in sem se kar nekajkrat moral reševati na zelenicah.

Takoj po koncu tekme v UAE sem se odpravil na Tajsko, kjer so bile naslednje tri tekme v okolici Bangkoka. Prvo tekmo na Tajskem smo odigrali na igrišču Banyan Golf Club v bližini mesta Hua Hin. Izjemno toplo in vlažno vreme je ob močnem vetru dodatno oteževalo igro. Z rezultati 72, 73, 76 sem se uvrstil na 39. mesto. Prva dva dni sem igral zelo solidno, še posebej drugi dan v močnem vetru. Zadnji dan pa po dvojnem bogiju, na prvi luknji, nikakor nisem mogel najti pravega ritma.

Naslednja tekma je bila severno od Bangkoka v resortu Mountain Creek. Ker se igrišče nahaja sredi džungle, nas je cel teden spremljalo veliko kač in drugih tropskih živali. Na težkem igrišču sem z rezultati 72, 71, 74 zasedel 21. mesto. Tako kot na prejšnji tekmi, sem tudi tokrat dolgo igro opravil z odliko, vendar se nisem najbolje znašel na zelenicah in tako nisem uspel vnovčiti veliko priložnosti za birdie. 

Zadnja, 4. tekma v štirih tednih je bila na igrišču Pattana Golf Club, južno od Bangkoka. Zaradi dežja sta bila prva dva dneva tekme odpovedana, turnir pa je bil skrajšan na samo 36 lukenj. S 73 udarci po prvi rundi sem za en udarec zgrešil cut, ki je bil, zaradi skrajšanega turnirja, narejen takoj po prvem dnevu. Sedaj pa se že pripravljam na naslednjo tekmo, ki bo na ProGolf Touru v Avstriji.

Besedilo in fotografije: Tim Gornik


Povezavi
• 
Fotogalerija Tim Gornik in MENA tour
Več novic