Začel in končal je z brdijem, kar je dokaz o njegovi fizični in psihološki pripravljenosti na finalne turnirje na dveh igriščih PGA Catalunya, nedaleč stran od Barcelone.

Tim je danes »vknjižil« 5 brdijev, 9 parov, 3 bogije, nekoliko težav je imel le na 14. luknji, kjer je porabil 6 udarcev. Vodstvo je prevzel Italijan Filipp Bergamaschi, ki je danes igral pet udarcev pod parom in skupno minus 10.

Gornik, član GK Bled in PGA Slovenije je tako eden med štirinajstimi finalisti, ki so v skupini z današnjim odigranim parom igrišča, kar jih uvršča na 51. mesto, a le osem udarcev za vodilnim.

Kako krut je golf, pove statistični podatek, da sta samo dva udarca dovolj, da zdrsneš po trenutni lestvici 20 mest nižje.

A Tim, ki načrtno dela na psihološki pripravi z dr. Matejem Tušakom, se bo zanesljivo dobro pripravil na jutrišnje nadaljevanje. Zato bo 14., nekoliko slabše odigrana luknja, izginila kot lanski sneg.

Do velikega finalnega mu ostaja še 72 lukenj.

Besedilo: Mirko Kunšič


Tim ponovno pod 70

Za Timom Gornikom je prvi finalni turnir kvalifikacij za European Tour na igrišču PGA Catalunya. Z dvema udarcema pod parom 6560 m dolgega igrišča je v skupini 16 igralcev z istim rezultatom.

Avstralec Nick Cullen je z devetimi udarci pod parom vodilni. Dva udarca manj je odigral Južnoafričan Michael G. Palmer, ki bo jutri igral s Timom. Tretji v skupini je Anglež Charlie Ford, ki je danes igral udarec čez par in je 88 od 156 uvrščenih v finale kvalifikacijskih turnirjev v Španiji.

Tim je danes začel na deseti luknji s parom in jih do konca prvega dne dodal še devet. Vknjižil je tri bogeye in pet birdijev.

Jutrišnji začetek za Tima Gornika, člana GK Bled in PGA Slovenije je ob 10.15 z udarjališča prve luknje. Do konca bo odigral še 90 lukenj!

Besedilo: Mirko Kunšič


Tim v finalu za »vozovnico« za European Tour

Tim Gornik je na pragu največjega uspeha lani začete poklicne poti igralca golfa. Po drugem kvalifikacijskem situ je z igrišča Lumine Golf & Beach Club v Španiji odšel kot deveti.

Z rezultatom dvanajst udarcov pod parom igrišča, vse štiri dneve je igral pod 70 udarci (67,67,69,69), si je priigral pravico, da se bo na dveh igriščih PGA Catalunya, 90 km oddaljeni od Barcelone, potegoval za karto za turnirje European Toura, prve evropske golf lige.

Tim, član GK Bled in PGA Slovenije, je igralsko zorel leta, zato za tiste, ki poznajo diplomanta ameriške univerze Duke in njegovo golfsko pot, to ni presenečenje. Lani, ko je decembra na igrišču La Cala Resort zmagal, s štirimi udarci pod parom, na kvalifikacijskem turnirju za Alps Tour turnirje, se je odločil za pot poklicnega igralca.

V letošnji sezoni je ob igranju turnirjev Alps Toura dobil povabila za igranje na šestih turnirjih Challenge Toura, druge evropske golf lige. Prav tolikokrat se je uvrstil v finalna dva dneva.

V Catalunyo, kjer se v soboto začenja finalni turnir, prihaja 72 igralcev, ki so se na štirih igriščih drugega sita rezultatsko umestili v finalni del, ter nekaj čez 80 igralcev, ki so izgubili karte za igranje na turnirjih obeh evropskih golf lig. Skupno 156 profesionalnih golfistov z istim ciljem, uvrstiti se med dobitnike kart za European Tour za naslednjo leto.

Finalisti bodo dvakrat odigrali krog na vsakem od dveh igrišč. Po štirih dnevih sledi rez in 70 najboljših igra še dva dneva veliki finale, ki določi dobitnike 25 kart za evropsko prvo golf ligo.

Tim Gornik, ki ima zdaj svojega strežnika, kot to velevajo pravila, je že z uvrstitvijo v finale požel niz iskrenih čestitk. Zagotovo je bil zelo vesel voščil trenerja za kratko igro, Šveda, Henrika Hempe Lundqvista.

Tim nam je povedal: »Ta teden sem igral zelo konstantno, zadel sem veliko fairwayev in veliko greenov, ter tudi zadel kar nekaj puttov za birdie. Vreme je bilo vse štiri dni idealno za igro in popolnoma brez vetra. To se je poznalo na rezultatih kajti ponavadi tukaj zelo piha in je igrisce temu prilagojeno. Najbolj mi bo v spominu ostala 17. luknja, kjer sem zadnji dan zadel 15m putt, in si tako zagotovil napredovanje v naslednji krog. Sedaj pa sem že v Gironi, kjer se v soboto začne zadnji krog kvalifikacij na igrisču PGA Catalunya«.

Tima Gornika, 24 let, je prve golf zamahe na blejskem golf igrišču naučil učitelj golfa Dušan Jurman. Načrtno je delal več let s trenerjem, prof. Draganom Tančićem, ki je živel v Španiji, vse do njegove prezgodnje smrti leta 2008. Nato je, med študijem v ZDA začel sodelovati s priznanim ameriškim trenerjem Garyem Gilchristom, tudi soavtorjem knjižne uspešnice »Going for the Green«. In z njim dela še danes.

Že dalj časa mu pri psihološki pripravi pomaga, dr. Matej Tušak, njegov kondicijski trener je Marko Mrak, trener kratke igre pa že omenjeni Šved Lundqvist.

Kako zahtevna je pot do dovoljenj za igranje na turnirjih European Toura pove podatek, da je treba v kratkem času optimalno odigrati vseh 252 lukenj in od tisoč igralcev, ki so začeli kvalifikacijske turnirje na koncu dobi nagrade, karte za igranje na European Touru le 25 najboljših.

Tim Gornik je premagal prvo oviro, 72 lukenj kvalifikacijskega turnirja na igrišču Golf Club Bogogno pri Milanu. Pred dnevi novih 72 na igrišču v Španiji. In od sobote naprej ga čaka še finalni del, 108 (stoosem!) lukenj v šestih dnevih na dveh igriščih.

Tim, srečno!

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič


Povezave
• Več novic