V sredini julija se je nekaj članov PGA Slovenija udeležilo seminarja Seana Foleyja – trenerja Tigerja Woodsa in še nekaj vrhunskih igralcev golfa, ki redno dosegajo odlične rezultate na PGA turneji. Poleg Seana je na seminarju sodeloval tudi njegov dolgoletni sodelavec Craig Davies, ki skrbi za telesno pripravo PGA igralcev. Oba prihajata iz Kanade.

Predavatelja sta večino svojega časa namenila tematiki tekmovalnega golfa na najvišjem nivoju. Sean je impresioniral predvsem z neverjetno energijo in samozavestjo, ki krasi vse vrhunske trenerje, ne glede to za kateri šport gre. Zelo zgodaj se je odločil za učenje golfa. Neizmerno voljo po odkrivanju in učenju je nadgradil z veliko dela in prakse. Tako je postal najboljši trener v Kanadi. S tem se ni zadovoljil in napovedal, da bo učil najboljše igralce na svetu, med njimi tudi Tigerja Woodsa. Preselil se je na Florido in v zadnjih desetih letih uresničil vse prvotne cilje. Kot poslušalec si dobil občutek, da drugače enostavno ni moglo biti.

O njegovem načinu dela je bilo že kar nekaj povedanega, za učenje veliko uporablja radar (TRACKMAN). Govori se, da vse dela samo preko številk in da je bolj usmerjen v številke kot v zamah in igralca. Prepričal je v to, da je praktičen in zelo efektiven učitelj, ki zelo hitro najde rešitev ravno zaradi informacij, ki jih dobi preko radarja. Je izreden psiholog ter zelo pozitivno naravnan in k cilju usmerjen trener. Trdi, da tako divot – sled palice – kot tudi let žogice ne podata prave informacije, kaj se je zgodilo s palico skozi udarec.

Craig Davies je svoj del predavanj namenil delovanju telesa ter zaščiti pred poškodbami. Pri golfu namreč prihaja do veliko ponovitev enakih gibov, hkrati pa tudi do velikih hitrosti palice. Zato nam dobra fizična priprava in gibljivost prinašata tako dober zamah kot tudi padalo pred nezaželenimi poškodbami. Oba trenerja stojita trdno drug ob drugemu in ob polnem sodelovanju in učenju drug od drugega rešujeta težave najboljših igralcev.

Dobili smo veliko praktičnih nasvetov in vsi, ki smo se seminarja udeležili iz Slovenije, nam ni žal sredstev in časa, da smo se približali razmišljanju in energiji vrhunskega golfa.

Hvala Seanu in Craigu za nepozaben seminar in seveda hvala tudi PGA Italia in Golf della Montecchia, ki sta gostila vrhunska trenerja.


Povezave
• Več novic