»Danes je bila čisto prava, sanjska igra golfa. Na petnajsti luknji sem naredil edino napako, a vseeno izvlekel par. Vse drugo je bilo optimalno. Z eaglom na drugi luknji, štirimi brdiji in ponovljenim rekordom igrišča Mokrice, minus 6 udarcev pod parom,« je po prvem dnevu turnirja PGA Slovenia Championship, 27-letni Sebajstijan Ajster – Seba.

Bogdan Palovšnik, tudi direktor igrišča Mokrice je dejal, da zmagovalec tega dvodnevnega turnirja odhaja na posamično evropsko prvenstvo učiteljev golfa na igrišče v Bolgarijo. Po pravilih PGA Slovenije, pa bodo po zaključnem turnirju konec septembra v Prekmurju za tričlansko ekipo, ki odhaja na ekipno evropsko prvenstvo učiteljev golfa, upoštevali rezultate štirih od petih turnirjev.

Vodilni prvega dne je domačin Ajster (65), par igrišča je odigral Damjan Murgelj (71), pet udarcev za njim je na tretjem mestu Daniel Kraljič.

»Udeležujem se vseh teh turnirjev, ker spoštujem PGA, imam rad golf, tudi če mi ne gre najboljše. Ob tako malo vadbi, rezultat na tako težkem igrišču niti ni tako slab,« je med drugim dejal PRO, ki se je po rezultatih največkrat udeležil ekipnega evropskega prvenstva učiteljev golfa.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič


Povezave
• Več novic