V četrtek, 2. julija smo v sodelovanju z dvema sponzorjema Radgonskimi goricami in podjetjem JonatanMars-om, upravljanje alternativnih investicijskih skladov, d.o.o. ter igriščem Golf Arboretum organizirali že peti Ženski PRO-AM turnir. Sedaj bi bilo upravičeno reči, da turnir postaja že tradicionalen dogodek. V vročem poletnem dnevu je igralke in igralce ohlajal Hugo iz Radgonskih goric, ki je aromatizirana pijača na osnovi penine, kjer je dodana sveža nota naravnega bezgovega sirupa, ki pričara prijeten in nežen bezgov okus.

Vreme je bilo igralcem naklonjeno, čeprav je že kazalo, da bo igro prekinila nevihta, nas je z malo sreče le obšla in je kratka ploha prinesla nekaj svežine v drugače zelo vročem dnevu. Vse pohvale igrišču, ki je bilo ponovno več kot odlično pripravljeno.

V ekipnem bruto točkovanju je bila že drugo leto zapored najboljša ekipa Sebastijana Ajstra, v sestavi Barbara Romavh, Alenka Jelnikar in Mojca Garvas. V neto točkovanju je bila najboljša ekipa Mihe Studna, v sestavi Darinka Miklavčič, Suzana Brešan in Damjana Nastran Goršek. Posamično bruto zmaga je pripadla Marjeti Goebels, neto pa Damjani Nastran Goršek. Najdaljše je žogico udarila Saša Leban, najbližje zastavici je uspelo udariti Alenki Goršič Ernst.

Zmagovalne ekipe so prejele steklene pokale in nagrade, ki sta jih prispevala PGA Slovenija in glavni sponzor turnirja podjetje Radgonske gorice. Turnir se je končal s pogostitvijo v restavraciji Golf Arboretum, kjer je potekala tudi podelitev nagrad.

Tudi letos so dame in profesionalci pričarali fantastično vzdušje in so tako pripomogli, da smo uspešno izpeljali še en Ženski PRO-AM turnir.

Besedilo: PGA Slovenije
Fotogalerija: Gorazd Kogoj