»Iskreno sem vesel, da na našem posestvu, JGZ Protokolarne storitve RS Brdo, odpiramo golf igrišče z devetimi kratkimi luknjami, ki v bistvu na majhnem prostoru obkrožajo novo vadbišče za dolge udarce. Prizadevnost zaposlenih, še posebej Tomaža Čadeža, vodje igrišča, je jamstvo, da smo se odločili pravilno in s tem še razširili našo ponudbo znotraj posestva,« je med drugim ob odprtju dejal v. d. direktorja, mag. Franci Jagodic.

Tomaž Čadež je imel strokovno pomoč pri urejanju dela posestva. Z različnimi višinami košenj in sedmimi naravnimi zelenicami sta s svetovalcem Markom Božičem dobila 1.936 metrih igrišča, ki ima z dvema krogoma par 56. Ob petkovem odprtju so pripravili prvi PRO-AM turnir. Odzvalo se je devet učiteljev golfa in trenerjev slovenske PGA. Vsi so imeli v skupini še tri amaterje iz različnih slovenskih klubov. Prisotnost predsednika PGA Borisa Košute in sekretarja GZS Gorazda Kogoja, ki je tudi igral, je še povečala težo dogodka v delu posestva Brdo, kjer bo Nogometna zveza Slovenije zgradila sodobni vadbeni center z igrišči in hotelom.

Na bližnjem, danes zrušenem hipodromu so pred dobrimi desetimi leti na pobudo pred še ne šestnajstimi leti ustanovljenega Golf & Country kluba Kranj zgradili vadišče za dolge udarce in v bližini še dve zelenici za kratko igro in patanje. Obe zelenici sta del igrišča, ki je cenovno dostopno prav vsem.

Kot je povedal PRO Jernej Semolič, ki je bil zmagovalec turnirja med kolegi in je igrišče odigral z udarcem pod parom, je lahko vsak tam po več ur ali kar ves dan že za 11 evrov, kolikor stane dnevna karta za igrišče. Semolič je tudi prvi učitelj na tem vadišču oziroma igrišču, ki med tednom trenira 15 mladih iz kranjskega kluba. Prvi predsednik je bil Franc Rutar, takrat so ustanovitelji dejali, da je bila ustanovitev kluba odziv na takratno ekskluzivnost blejskih klubov. Od lani klubu predseduje Teodor Žepič.

Na prvem PRO-AM turnirju je zmagala skupina PRO-ja Janeza Grilca, drugi so bili igralci PRO-ja Jerneja Semoliča, tretjo skupino je vodil PRO Daniel Kraljič. Za vse so pripravili pogostitev na Račjem otoku s podelitvijo nagrad, ki je imela pridih posestva Brdo, knjigami o Brdu in njihovih izdelkih, ki jih prodajajo.  Prvi turnir je bil nekaj neponovljivega za Janeza Hafnerja, ki je vseskozi član kranjskega golf kluba. Na sedmi luknji, par 3, je s palico sedem naredil hole in one. Z enim udarcem je poslal žogico v luknjo.

Statistika pravi, da je verjetnost, da se ti kaj takega zgodi 1:8.606! »To je moj prvi tak udarec po domala 16 letih igranja golfa,« je vesel in srečen izjavil Škofjeločan Janez Hafner.

Besedilo: Mirko Kunšič


Povezave
• Več novic