PGA Slovenija je v letošnjem letu ponovno organizirala tekmovanje profesionalnih igralcev in učiteljev golfa imenovano PGA Slovenia Championship. Tekmovanje je tokrat gostilo odlično pripravljeno in urejeno igrišče na Ptuju. Poleg domačih profesionalnih igralcev, je nastopil tudi gost s Hrvaške. Prvi dan je z zelo prepričljivo igro vodstvo prevzel Daniel Kraljič. Odigral je štiri udarce pod parom. Sledila sta mu Damjan Murgelj (-1) in Janez Grilc (+1).

Drugi dan je bil boj napet vse do zadnje luknje. Po odigranem drugem krogu so kar trije igralci, Janez Grilc, Damjan Murgelj in Sebastijan Ajster, končali s povsem enakim rezultatom (+1). Sledila je playoff igra na 10. in 18. luknji. Na 10. luknji je z doseženim parom vodstvo prevzel Damjan Murgelj, ki je z zanesljivo in premišljeno igro na 18. luknji vodstvo obdržal in tako ubranil naslov zmagovalca PGA Slovenia Championship.

Damjan Murgelj nas bo kot predstavnik PGA Slovenije zastopal na tekmovanju 2016 UniCredit PGA Professional Championship of Europe, ki bo potekalo od 10.–13. oktobra na igrišču Pravets Golf & Spa Resort v Bolgariji.

pgas championship 2016

Sebastjan Ajster, Damjan Murgelj in Janez Grilc

Besedilo: Jure Čoh


Povezave
2016 UniCredit PGA Professional Championship of Europe
Več novic