PGA Slovenija je letos za svoje člane organizirala serijo šestih turnirjev za profesionalce, ki so jih odigrali na različnih igriščih v Sloveniji, Italiji in Avstriji.

Prva tekma je bila odigrana marca na golf igrišču Grado. Tekma je bila dvodnevna, a je žal vreme onemogočilo igranje oba dneva, zato je bil turnir skrajšan na en tekmovalni dan. Zmago je v težkih razmerah z veliko vetra slavil Andrej Kraljič. Drugo tekmo so profesionalni učitelji odigrali na golf igrišču Finkenstein, kjer je v boljših vremenskih pogojih, tokrat v lepem sončnem dnevu, zmago ponovno priigral Andrej Kraljič. Naslednjič je tekma potekala na golf igrišču Royal Bled, kjer je že tretjič zapored prvo mesto osvojil nepremagljivi Andrej Kraljič. Serija se je nadaljevala v Trbižu na golf igrišču Senza Confini Tarvisio. Odličen rezultat, šest pod parom, sta odigrala Daniel Kraljič in Jurij Čoh. Po dodatnih luknjah je zmagal Jurij Čoh. Peta tekma je potekala dva dneva. Profesionalci so se vrnili na golf igrišče Royal Bled. Turnir je bil organiziran v okviru PGA Slovenia Championshipa. Igrišče je postreglo z zelo zahtevnimi pogoji. Na koncu je zmago slavil playing pro Sebastjan Ajster, ki je tako osvojil naslov prvaka Slovenije. Finalna, zadnja tekma v seriji je bila prav tako dvodnevna in se je odvijala v Moravskih Toplicah na golf igrišču Livada. Prvi dan je bilo vreme igralcem naklonjeno, s soncem brez vetra, medtem ko je drugi dan je zapihal zelo močan veter, ki jih je spremljal vseh 18 lukenj. Najboljši rezultat je dosegel Janez Grilc. 

Skozi celotno serijo turnirjev so se profesionalni učitelji golfa potegovali za prva tri mesta v skupnem seštevku. Igralci, uvrščeni na prva tri mesta skupnega seštevka, sestavljajo ekipo, ki bo zastopala PGA Slovenije na Evropskem ekipnem prvenstvu profesionalnih učiteljev golfa na Portugalskem. Letošnjo ekipo sestavljajo kapetan Janez Grilc, Andrej Kraljič in Anže Sonnenwald.

Besedilo: Anže Sonnenwald


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.