PGA Slovenija je letos za svoje člane organizirala serijo šestih turnirjev za profesionalce, ki so jih odigrali na različnih igriščih v Sloveniji, Italiji in Avstriji.

Prva tekma je bila odigrana junija na golf igrišču Arboretum. Zmago je v vročih razmerah slavil Jurij Čoh.

Drugo tekmo so profesionalni učitelji odigrali na golf igrišču Tarvisio v Italiji, kjer si je v boljših vremenskih pogojih, tokrat v manj vročem sončnem dnevu, zmago priigral Andrej Kraljič.

Naslednja tekma je potekala na golf igrišču Finkenstein v Avstriji, kjer je dobro igralno formo ponovno potrdil nepremagljivi Andrej Kraljič.

Serija se je nadaljevala z dvodnevno tekmo PGA Championship. Prvi krog tekmovanja je bil odigran na golf igrišču Arboretum, kjer je po prvem dnevu zopet vodil Andrej Kraljič, ki je žal moral svoj nastop naslednji dan odpovedati. Drugi dan tekme je potekal na igrišču Royal Bled. Po dveh odigranih dneh so bili na prvem mestu izenačeni trije igralci. Na koncu je po treh dodatnih luknjah zmago slavil Daniel Kraljič.

Peto tekmo bi morali odigrati na igrišču Grad Otočec, a so vremenske razmere žal preprečile izvedbo turnirja. Tako so predzadnjo tekmo odigrali v Moravskih Toplicah, kjer vreme prav tako ni bilo naklonjeno igralcem, zato so bili primorani odigrati samo devet lukenj. Zmago je slavil Daniel Kraljič.

Finalna tekma v seriji je bila kot vsako leto dvodnevna in je prav tako potekala v Moravskih Toplicah na golf igrišču Livada. Prvi dan je vreme igralcem prizaneslo, saj kljub slabi napovedi ni veliko deževalo. A je bilo igrišče zaradi močnega deževja, ki je padal ponoči,  zelo razmočeno. Drugi dan se je padavine nadaljevale in so bili primorani tekmo prekiniti. Najboljši rezultat je ponovno dosegel Andrej Kraljič.

Skozi celotno serijo turnirjev so se profesionalni učitelji golfa potegovali za prva tri mesta v skupnem seštevku.

Končna razvrstitev je zmago prinesla Anžetu Sonnenwaldu, ki je ob 100% udeležbi in brez posamične zmage, zbral največ točk (474), drugo mesto je pripadlo Danielu Kraljiču s 455 točkami in na tretjem mestu je končal Andrej Kraljič s 430 točkami.

Najboljši trije se kvalificirajo na Evropsko prvenstvo učiteljev golfa, ki je letos zaradi ukrepov v zvezi s koronavirusom odpovedano.

Besedilo: PGA Slovenije