Letošnji tridnevni PGA Summit ni bil le dobro obiskan, bil je tudi zelo odmeven zaradi vsebine in odličnih predavateljev.

Najprej je mag. Uroš Gregorič seznanil člane o novostih v programu usposabljanja strokovnih delavcev v golfu in priznanju našega programa izobraževalnega s strani PGAs Europe.

Organizator je gostil angleškega profesionalca Tony Howarth-a, ki je predstavil in demonstriral način učenja najmlajših golfistov in začetnikov po priznani metodi – SNAG (Starting New At Golf). Metoda temelji predvsem na spoznavanju golfa skozi igro in na uporabi inovativno zasnovanih pripomočkov, ki so posebej primerni za najmlajše in začetnike. Vsi udeleženci so tudi preskusili »orodja«, s katerimi mladim na pedagoško zanimiv način odprejo vrata v svet golfa. PGAS bo  skušala pridobiti nekaj takih pripomočkov za učenje golfa po metodi SNAG. Tudi Tony, ki deluje kot profesionalni učitelj že četrt stoletja, je bil prijetno presenečen nad odzivom udeležencev.

O priložnostih, ki jih tako za amaterje kot tudi za učitelje golfa predstavljajo golfska potovanja, je govoril naš član Žiga Osterc, lastnik potovalne agencije M&M turist in PAR3 ter strokovnjak na področju golfskega turizma.

Mag. Aleš Lisac je s predavanjem, »Odličen poslovni začetek sezone 2016«, izzval člane PGAS, da so ustvarjalno sodelovali. Povsem je upravičil mednarodni sloves strokovnjaka in motivatorja, ki se na izvirne in analitične načine loteva reševanj težav. Tokrat, kako povečati število učencev in kako naj se člani PGAS na različne načine približajo vsem, ki jih zanima golf.

Zadnji predavatelj seminarja je bil mag. Anton Majhen.  Predaval je o skupinskem opolnomočenju in psihologiji skupin. V nadaljevanju pa še o individualnem opolnomočenju v golfu in pozitivni psihologiji. Predavanje je bilo  resnično zanimivo, kar je potrdil tudi Aleš Lisac, ki je še isti dan, na svojem FB profilu zapisal: »Anton Majhen je predavatelj, ki sem ga poslušal že velikokrat in vedno me navduši in mi da misliti. Neobičajno, močno, zanimivo, poučno.« Zagotovo je Anton Majhen na teoretični in tudi praktični način pokazal, zakaj so taka predavanja pomembna, če želijo slovenski učitelji in trenerji golfa nastopati za skupne cilje.

V soboto, 19. marca, prihaja v Smlednik  Jonathan Mannie, rojen v Johanesburgu. Pred 33 leti je začel kariero profesionalnega učitelja golfa. Igrišče v Smledniku že pozna, saj je bil predlani trener ene od uspešnih ekip deklet na  evropskem prvenstvu. Znotraj organizacije PGA of Europe zaseda funkcijo člana predsedstva in predsednika izobraževalne komisije. Jonathan bo z izkušnjami zagotovo obogatil znanja slovenskih učiteljev golfa. Tema predavanje je »Coaching  the elite players«.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič


Povezave
• Več novic