V petek 10. junija je sekcija za mladinski golf PGA Slovenije, prvič organizirala ogled večjega golfskega dogodka. Tekmovanje European Toura je potekalo na igrišču Diamond CC, v Atzenbruggu blizu Dunaja. Izleta se je pod vodstvom učitelja Matjaža Carja, udeležilo 8 otrok različnih starosti.

Ideja se je porodila z namenom, da mlajšim igralcem golfa približamo vrhunska tekmovanja in najboljše igralce. Občutiti ambient, vzdušje, organizacijo na takem nivoju ter videti vrhunske igralce v živo na igrišču, je posebno in enkratno doživetje. Presenečeni smo bili nad tem, da tudi profesionalni igralci zgrešijo udarce, za katere mislimo, da so povsem enostavni.

Mladim igralcem dolga pot in osem urni ogled tekmovanja nista predstavljala težav. Prav nasprotno. Od različnih igralcev so dobili podpise, spominske žogice, kape in rokavice. Domov so se vrnili polni vtisov in veselja, kar jim daje novo vnemo za treniranje.

Inja Fric, mlada tekmovalka, je po tekmovanju povedala: “To je bila ena izmed najboljših izkušenj v mojem življenju. Videla sem zelo dobre igralce, ki so trdo garali, da so prišli do tega nivoja igre. Nekateri igralci so imeli težave z dolgo igro, vendar je bila kratka igra tista, ki jih je vedno znova reševala pri doseganju dobrega rezultata.”

Tudi starši otrok niso skrivali navdušenja nad tokratnim obiskom EU Toura. Janez Balkovec je povedal: “Hvala PGA–ju in Matjažu za organizacijo. Jakob je poln vtisov in navdušenja.”

“Res enkratna gesta za naše otroke, željne golfa.” pa je povedal Matjaž Čirič.

Posebna zahvala gre tudi Golf zvezi Slovenije za pomoč pri prevozu. PGA Slovenije bo tudi v prihodnje podpirala tovrstne dogodke, zato že vsi nestrpno pričakujemo naslednje tekmovanje v bližini Slovenije.

Besedilo in fotografije: Matjaž Car


Povezave
Fotogalerija Obisk European Toura
Več novic