Med 9. in 11. junijem je na golf igrišču Smlednik, v organizaciji PGA Slovenije in Golf zveze Slovenije, potekal že tretji PGAS golf kamp za otroke. Na kamp so bili povabljeni otroci iz vseh slovenskih golf šol v starostnem razponu od 9 do 14 let. Kampa se je udeležilo 30 otrok. Vse tri dni so svoje znanje otrokom predajali PGAS učitelji in trenerji, ki se ukvarjajo s poučevanjem otrok in mladine.

Prvi dan je bil poudarek na udarcih kratke igre, pripravljene smo imeli postaje z zabavnimi igrami in vajami. Otroci so bili razdeljeni v manjše skupine, ki so potovale skozi postaje. Na vsaki postaji so tako skušali doseči čim boljši osebni rezultat. Ena od postaj ni bila vezana izključno na golf in je bila namenjena sprostitvi, kjer so otroci lahko prosto izbirali med različnimi gibalnimi igrami in vajami.

Drugi dan je sprva potekal v podobno kot prvi dan, le da je bil tokrat poudarek na tehniki udarcev in so otroci poleg kratke igre vadili tudi dolgo. Po kosilu so bili otroci razdeljeni v dve skupini, ki sta se medsebojno pomerili na posameznih postajah, ki so jih spoznali v prvem delu dneva. Po končani tekmi so zelenice zamenjali s prijetno dogodivščino na vodi. Z raftom so se spustili po reki Savi od Medvod do Tacna.

Zadnji tretji dan smo zaključili z igro na igrišču. Otroci so tekmovali v skupinski igri Florida Scramble na 18 luknjah.

Kamp se je ponovno izkazal kot odlična priložnost za nadgraditev znanja golfa, zabavo in nova spoznanstva. 

pga ml kamp 2017

Besedilo: Omer Demirović
Fotografije: Gorazd Kogoj


Povezave
Fotogalerija Mladinski kamp PGA Slovenije
Več novic