Tretji krog PGA SLO TOURA, ki ga je omogočilo podjetje Turkish Airlines, se je za 32 udeležencev končal po 36 odigranih luknjah na odlično pripravljenem igrišču Diners Ljubljana, zmago pa si je po treh dodatno odigranih luknjah priigral Miha Studen.

Po prvem dnevu je bil v vodstvu Matjaž Gojčič, drugi dan pa ga je z osmimi brdiji dohitel Miha Studen, s katerim sta bila več let člana takratne državne reprezentance. Odšla sta, vsak  z desetimi udarci pod parom v dveh dnevih, na udarjališče devete in nato še šeste luknje. Na tretji dodatno odigrani deveti zelenici, je Gojčič zgrešil pat za par in čestital Studnu za zmago.

Zmagovalec prvega letošnjega turnirja PGA SLO TOUR na igrišču na Ptuju je bil Tim Gornik, ki uspešno igra na turnirjih Alps Toura in Challange Toura, druge evropske golf lige. Zmagovalec druge tekme na igrišču Otočec je bil Matjaž Gojčič.

Miha Studen, ki prvega turnirja ni igral in bil na drugem peti, je po zmagi dejal: »Vrhunsko, glede na to koliko treniram. Vse, kar je pod parom igrišča je dobro,« je dejal Blejc in odhitel proti domačemu igrišču, kjer so ga že čakali mladi za torkov pozno popoldanski trening.

Matjaž Gojčič je dejal, da je bil s prvim dnevom in rezultatom zadovoljen in dodal: »Danes, drugi dan sem drugih devet lukenj motorično »padel«. Premalo igram, posledica je v tem, da občutki niso pravi,« dodaja Ptujčan, ki se trudi z izdelovanjem in trženjem unikatnih golf vozičkov.

Matjaž Car je v imenu predsedstva PGA Slovenije dejal, da je vesel mladih, ki igrajo skupaj s PRO-ji. Toliko rezultatov pod parom igrišča je potrdilo, da gre slovenski golf v pravo smer. Marko Štirn, ki je bil pred 15 leti selektor golf reprezentance in takrat selektor tudi obema, ki sta danes odigrala golfski »podaljšek« je povedal, da je Miha Studen četrti igralec, ki je izenačil rekord igrišča s sedmimi udarci pod parom. Tretji je bil Sebastjan Ajster.

Čestitke tudi Gregu Pernetu za "hole in one". "Na 14. luknji (130m) sem z železom 9 udaril žogico pol metra preko zastavice in z backspinom počasi nazaj v luknjo" je povedal Grega.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič


Povezave
• Več novic