Med 8. 12.–11. 12. potekata v Gloria Golf Resortu v Beleku mednarodno ekipno prvenstvo in letni kongres PGAs of Europe 2014. Ekipa PGA Slovenije, ki jo sestavljajo Damjan Murgelj, Daniel Kraljič in Janez Grilc, si po prvem dnevu z rezultatom +2 deli enajsto mesto izmed dvaindvajsetih ekip. Vodi ekipa PGA Škotske z rezultatom -12.

»Imel sem čast igrati s Škotom Grahamom Foxom, ki je prvi dan zaključil z 11 udarci pod parom igrišča. Njegovo igro bi opisal s superlativi, zame pa je bila to neverjetna izkušnja,« je sporočil Damjan Murgelj. Škot je naredil devet birdijev in eagla na 455 metrskem paru 5 osemnajste luknje. »Dan prej igrišča nisem uspel odigrati pod 80 udarci, danes pa je vse potekalo kot mora. Po včerajšnji slabi igri sem se sprostil in odločil, da jutri uživam v igri. Mogoče je ravno to skrivnost,« je povedal Graham. Druga runda je bila zaradi dežja odpovedana. Rezultate tretje runde lahko spremljate na strani PGAs of Europe.

Istočasno poteka tudi letni kongres PGAs of Europe, ki letos praznuje že 25. obletnico in je namenjen srečanju predstavnikov nacionalnih PGA združenj in predstavnikov drugih organizacij iz golfskega sveta. PGA Slovenije zastopata Boris Kosuta in Uroš Gregorič.


Povezave
• Več novic