PGAs of Europe International Team Championships (ITC) je tekmovanje z več kot 20 letno tradicijo. Tekmovanja so prejšna leta potekala v Španiji, na Portugalskem in enkrat v Tuniziji. Letos se je tekmovanje prvič odvijalo na igrišču Gloria - New Course v Beleku v Turčiji, kjer bo tudi naslednja tri leta.  

Na ITC, ki se je odvijal od 8. do 11. decembra, je tekmovalo 22 ekip, manj kot lansko leto, ko jih je bilo 26. Ekipo so sestavljali trije igralci. PGAS smo zastopali Janez Grilc, Damjan Murgelj in Daniel Kraljič. Spremljal nas je predsednik združenja Boris Kosuta, ki je zastopal PGAS na letnem kongresu PGAs Europe, ki je potekal istočasno.

Potek tekmovanja je letos nekoliko krojilo slabo vreme, tako da je bil drugi tekmovalni dan zaradi obilnih padavin odpovedan, tekmovanje pa je bilo tako skrajšano na tri dni. Cilj naše ekipe ali bolj skrita želja, je bil uvrstiti se med prvih 10 ekip, kar je vedno težje dosegljivo. Žal v naši ekipi, z redkimi izjemami, ni novih mlajših ambicioznih tekmovalcev, tako da sva z Janezom Grilcem na tekmovanju ITC nastopala že 24-krat.

Po prvem tekmovalnem dnevu se je uvrstitev med prvih 10 ekip, zdela realna in dosegljiva, saj si je naša ekipa delila 11. mesto. Žal je tudi težavnost igrišča, ki je grajeno po vseh modernih tekmovalnih standardih, zahtevalo svoj davek in igra naše ekipe se do konca tekmovanja žal ni izboljšala. Igrišče je zahtevalo zelo natančne začetne udarce, zelo dobro kratko igro, postavitev zastavic pa je še dodatno otežila patanje.

Naši igralci so dosegli naslednje rezultate: Damjan Murgelj, 72, 77, 77 (+10), Janez Grilc, 79, 78, 81 (+22) in Daniel Kraljic, 74, 74, 74 (+6). Dnevno sta se za ekipo štela dva najboljša rezultata in seštevek je na koncu zadostoval za 17. mesto. To je bilo nekoliko manj od naših želja.

Zmago si je predvsem po izvrstni igri Grahama Foxa, zagotovila ekipa Škotske. Vsi škotski igralci, imajo veliko tekmovalnih izkušenj. Fox in Wright, sta bila v preteklosti lastnika prestižne European Tour karte, med drugim pa sta igrala tudi na tekmovanju The Open Championship. Fox je prvi tekmovalni dan odigral z 11 udarci pod parom, kar se je zdelo nepojmljivo. Nad njegovo predstavo je bil navdusen tudi Damjan Murgelj, ki je z njim igral v prvih dveh krogih. Škotska ekipa je zmagala, na drugo mesto so se uvrsti Irci, tretji pa so bili Švedi.

Tekmovanje se je ze po tradiciji zaključilo s podelitvijo nagrad in gala večerjo. Slovenska ekipa je v en glas zatrdila, da bo potrebno naslednje leto sestaviti najboljšo možno ekipo in se še bolje pripraviti, za nastop in naskok na tisto za nas tako težko dosegljivo 10. mesto.

Besedilo: Daniel Kaljič


Povezave
• Več novic