Letni kongres PGAs of Europe je že drugo leto potekal v Grčiji, natančneje v Costa Navarinu na Peloponezu. Sočasno je potekalo tudi Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa. Izmed 38 članic združenja PGAs of Europe, se je kongresa udeležilo 27 in prvenstva 22 držav. PGA Slovenije sta na kongresu zastopala predsednik Boštjan Primec in generalni sekretar Jernej Semolič. Tekmovalno ekipo so sestavljali Daniel Kraljič, Andrej Kraljič in Jaka Vidmar, ki so se na prvenstvo uvrstili kot najbolje uvrščeni igralci serije PGA SLO TEACHING PRO TOUR.

Glavne teme kongresa so bile kot vselej odnosi med združenji PGA in nacionalnimi zvezami ter razvoj golfa. Statistika pravi, da golf ni v porastu, zato se stremi k razvoju otroškega golfa, udejstvovanju žensk, vse bolj pa se golf uveljavlja tudi med invalidnimi osebami (EDGA).

Resort Costa Navarino ima dve igrišči The Dunes Course in Bay Course. Tekmovanje je potekalo na igrišču The Dunes. Slovenska ekipa je v zasedla 17. mesto. Zmagali so Nemci. V razvrstitvi t.i. International Team Shield je zmagala ekipa Grčije, Daniel, Andrej in Jaka pa so zasedli odlično 2. mesto. International Team Shield je posebna razvrstitev združenj z manj kot 100 člani.

Gost kongresa je bil José María Olazábal, španski igralec z dvema zelenima suknjičema, sedem kratni Ryder Cup igralec in kapetan zmagovalne Ryder Cup ekipe. Svoj pečat bo v Costa Navarinu pustil kot arhitekt še dvema igriščema, ki ju bodo odprli predvidoma v letu 2020.

itc2018

Besedilo: Jernej Semolič


 

Povezavi
Fotogalerija Letni kongres PGAs of Europe in Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa 2018
Polet, Mirko Kunšič: Zadovoljni z evropskega prvenstva za učitelje golfa
Več novic