Letošnji Letni kongres PGAs of Europe je potekal med 22. in 25. novembrom v Grčiji, natančneje v Costa Navarinu na Peloponezu. Sočasno je potekalo tudi Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa. Izmed 35 članic združenja PGAs of Europe, se je kongresa in prvenstva udeležilo 21 držav. PGA Slovenije je na kongresu zastopal generalni sekretar Jernej Semolič, ekipo pa so sestavljali Daniel Kraljič, Damjan Murgelj in Janez Grilc, ki so se na prvenstvo uvrstili kot najbolje uvrščeni igralci serije PGA SLO TOUR.

Glavne teme kongresa so bile odnosi med združenji PGA in nacionalnimi zvezami, razvoj golfa ter mentorstvo t.i. PGAs of Europe Golf Development Team, ki svetuje in pomaga z mednarodnimi usmeritvami in vizijo. Številni mednarodni strokovnjaki so dopolnili bogat program predavanj, diskusij in delavnic, delegatom in tekmovalcem pa je bil za vprašanja o življenju na touru in delom z vrhunskimi profesionalci na voljo tudi Jamie Gough, trener Hao Tong Lija in Andya Sullivana.

Resort Costa Navarino ima dve igrišči The Dunes Course in Bay Course. Tekmovanje je potekalo na igrišču The Dunes. Slovenska ekipa je v zasedla 16. mesto. Zmagali so Irci, Škoti in Nizozemci so si delili drugo mesto. V razvrstitvi t.i. International Team Shield je zmagala ekipa Grčije, Daniel, Damjan in Janez pa so zasedli odlično 3. mesto. International Team Shield je posebna razvrstitev združenj z manj kot 100 člani.

V februarju 2018 bo potekal 2. Messinia PRO-AM turnir, ki velja za enega bolje organiziranih turnirjev. Poglejte ponudbo in kontaktirajte svojega učitelja za udeležbo.

Besedilo: Jernej Semolič
Fotogalerija: Martin Grön

kongres 2017


Povezave
Fotogalerija Letni kongres PGAs of Europe in Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa 2017
Več novic