V Gloria Serenity Resortu v Beleku je od 17.-20. januarja potekal Letni kongres PGAs of Europe za leto 2016. Prvi dan so se zvrstile različne delavnice, drugi dan pa so svoje izkušnje in uspehe delile večje PGA organizacije. Priložnost predstavitve delovanja in aktivnosti, je poleg PGA Belgije, PGA Nemčije in PGA Južne Afrike, dobilo tudi naše združenje, ki po številu članov spada med najmanjše članice.

Zanimivo predavanje z naslovom »The Value of Bringing In External Expertise«, sva pripravila predsednik Boris Kosuta in generalni sekretar Jernej Semolič. Naša predstavitev je požela velik uspeh. Več delegatov nam je čestitalo in nas pohvalilo za naše produktivno delovanje s člani amaterji in podpornimi člani, ki nam pomagajo pri razvoju združenja. Popoldan je bil namenjen druženju delegatov na igrišču Gloria Verde in Gloria Old Course.

Ostale dni smo prisostvovali na številnih predavanjih, med katerimi bi izpostavili predavanje Astona Warda (Communications Masterclass: “#Engaging & Promoting Your Members”), Dr. Rogerja Hawksa (Golf is Good For You – The Golf & Health Project) in Nevillea Gaunta & Tonya Westwooda (MindFit to Lead Your Association). Zadnje predavanje je imel glavni sodnik European Toura, John Paramore z naslovom Tales From the Tour, ki nas je zabaval z različnimi prigodami njegovega sojenja v zadnjih 30 letih.

Leto 2016 si bo PGA Slovenije zapomnila ne le po priznanju izobraževalnega sistema s strani PGAs of Europe, temveč tudi po Predsednikovi nagradi, ki jo je prejel podpredsednik združenja in vodja sekcije za izobraževanje mag. Uroš Gregorič. Nagrada je plod Uroševega dolgotrajnega prizadevanja za izpopolnitev izobraževalnega sistema na stopnjo COACH LEVEL, ki ga tudi nekateri večji PGA še niso dosegli. V svojem govoru se je zahvalil vsem profesionalcem, ki so sodelovali v pripravi obsežnega priročnika usklajenega s slovensko zakonodajo in predpisi, ki veljajo v PGAs of Europe.

Sočasno s kongresom, je na igrišču Gloria New Course, potekalo Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa. Slovensko ekipo so po rekordnem številu nastopov sestavljali Daniel Kraljič, Janez Grilc in Andrej Kraljič. Prvi dan je deževalo, ostale dni pa je igralce spremljalo sončno in toplo vreme. V konkurenci 19 ekip, so se uvrstili na 16. mesto.

Poleg turške ustrežljivosti, je za nepozabno doživetje in vožnje s številnimi prestižnimi vozili, poskrbelo tudi podjetje BMW. Čeprav so iz varnostnih razlogov nekatere članice odpovedale svojo udeležbo, bo Gloria Serenity Resort predvidoma gostil kongres tudi v 2017.

 

Besedilo: Jernej Semolič
Fotogalerija: PGAs of Europe


Povezave
Fotogalerija Letni kongres PGAs of Europe 2016
PGAs of Europe - Annual Cogress 2016
PGAs of Europe - International Team Championshop 2016
Več novic