Katja Pogačar se je pretekli vikend udeležila LET turnirja v Dubaju, kjer je osvojila odlično 13. mesto. Omega Dubai Moonlight Classic je potekal tri dni, od 1. do 3. maja na igrišču, ki ga je oblikoval Nick Faldo v Emirates golf klubu. Katja je za igranje na turnirju dobila povabilo organizatorja, kar je posebna čast.

Prvi in drugi dan turnirja so profesionalne igralke igrale pro-am v obliki "tour scramble", kjer so ekipo sestavljali profesionalna igralka in trije amaterji. Zadnji dan so tretjo rundo odigrale le profesionalke. V Katjini ekipi je igral večletni podporni partner PGA Slovenije, Ivan Fornazarič, ki je bil kapetan Emirates Golf Cluba in je izjemno uspešen podjetnik na Bližnjem vzhodu. Po končanem turnirju je sporočila svoje vtise: "V čast mi je bilo spoznati in odigrati kar dve rundi z Ivanom. Kasneje sem imela priložnost spoznati tudi njegovo ženo Stevo in biti priča čudovitemu vzdušju članov Emirates Golf Cluba."

Na turnirju so igrale nekatere od najboljših igralk in tudi zmagovalke LET turneje, med drugim tudi Nuria Iturrios iz Španije, ki je pred enim tednom drugič zmagala Lalla Meryam Cup v Maroku, kjer je Katja osvojila 31. mesto. Nuria je s skupno 206 udarci (10 pod parom igrišča) zmagala turnir v Dubaju. Katja je odigrala tri runde z 215 udarci (1 pod parom igrišča).

Katja je z igro zadovoljna, predvsem z zadnjim dnevom, ko je igrala 69. V igri v Dubaju je zelo uživala. Predvsem tudi zaradi posebnega čara igranja pod LED lučmi. Turnir je bil prvič v zgodovini izveden kot dnevno-nočni turnir. Vsaka od igralk je odigrala vsaj 9 lukenj v poznih popoldanskih urah, ko je bilo že temno. Za Katjo igranje pod umetnimi lučmi ni novost, saj je že večkrat trenirala večernih urah pod reflektorji na domačem igrišču Cubo Diners Golf & Country Club. Tema oz. slabša vidljivost je ni motila niti pri branju zelenic, saj uporablja t.i. aimpoint, to pomeni, da oceni linijo s pomočjo občutka naklona v nogah.

Katja se že nahaja na naslednjem prizorišču, v Buckinghamshire Golf Club v Angliji, kjer bo igrala enodnevne kvalifikacije (36 lukenj) za US Open.

Besedilo: PGA Slovenija


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.