Katja Pogačar, edina Slovenka na prvi golf turnerji v Evropi (LET), je pretekli vikend zaključila tekmovanje z odličnim drugim mestom, to je njen najboljši uspeh v karieri. Letos je njena druga sezona na LET turnerji.

"Zelo sem vesela, da je viden napredek iz zimskih treningov in, da sem ta teden pokazala svoj potencial. Svojo igro sem v zadnjih tednih počasi sestavila, ugotovila par ključnih zadev, ki so mi izjemno pomagale. Današnji dan je bila izjemna izkušnja, saj sem bila prvič v vodilni skupini, kjer nas je cel dan spremljalo veliko gledalcev ter kamer. Veliko sem se naučila in kljub novosti uspela dobro zaključiti. Res se veselim letošnje sezone in prihajajočih novih priložnosti."

Tekmovanje Canberra Women’s Classic je potekal na igiršču Royal Canberra Golf Club. Katja je po drugem dnevu tekmovanja vodila z -11 udarci skupaj z večkratno zmagovalko LET tekmovanj, Nizozemko Anne Van Dam. Zadnji dan tekmovanja je Katja igrala v zadnji skupini, skupaj z Anne Van Dam in Carly Booth. Igralke so se borile za vsako luknjo, saj je bilo prvih pet igralk le 2 udarca oddaljeno. Katja je zaključila zadnjo luknjo z biridjem, to je ena pod parom luknje, in si tako prisvojila drugo mesto. Zmagala je Anne Van Dam, za katero je bila to že četrta zmaga na LET turneji.

Na LET strani je prav tako video posnetek iz tekmovanja, kjer lahko Katjo vidite v akciji.

Katji je ta dosežek dal samozavest za naslednja tekmovanja v letošnji sezoni, prvi je že naslednji teden the Women’s New South Wales Open prav tako v Avstraliji, potem pa se bo Katja vrnila v Evropo, da se pripravi na enega od najmočnejših tekmovanj v LET turneji, ki bo potekal aprila v Maroku, kjer je lani dosegla osmo mesto.

Povezava do fotogalerije.

Besedilo: Marjan Pogačar


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.