Katja Pogačar se je 30. 7. udeležila kvalifikacij za ženski profesionalni major turnir Ricoh British Open. 126 tekmovalk se je potegovalo za 25 mest na St Annes Old Links igrišču v Blackpoolu, Angliji. Katja je s končnim rezultatom 70 (-2) zgrešila uvrstitev na major turnir za samo en udarec. 

Takoj po kvalifikacijah je odpotovala v ZDA, kjer je v kalifornijski puščavi v mestu Palm Springs uspešno igrala na kvalifikacijah za ameriško turnejo LPGA. Tu je bila konkurenca še večja, nastopalo je kar 339 igralk iz celega sveta. Turnir je potekal na treh različnih igriščih in v puščavski vročini, kjer so temperature zrastle tudi do 44 stopinj. Katja se je po slabšem začetnem dnevu (+5) ponovno uspela zbrati in v naslednjih treh dnevih odigrati par igrišča. Tako se je uvrstila med top 100 in si prisvojila mesto v drugi stopnji kvalifikacij, ki bo potekala sredi oktobra na Floridi. 

Katja pravi: “Šele zadnji dan kvalifikacij sem zadela več putov, prejšnje dneve je šla žogica večkrat po robu luknje. Žogice so bile tako blizu luknje, da me je tudi ena od sotekmovalk spodbujala, da naj ne obupam in da bodo en dan začele padati notri. Srečna sem da se je to zgodilo zadnji dan, ko sem naredila 5 birdijev.”

Besedilo: PGA Slovenija