Podporni član našega združenja g. Ivan Fornazarič je s 1. septembrom za sezono 2017 – 2018 postal prvi slovenski kapetan najstarejšega in najprestižnejšega golf kluba Emirates Golf Club v Dubaju, kar je za posameznika častno imenovanje, ki zahteva veliko časa in dela.

Klub v prihajajoči sezoni 30. marca praznuje 30. let obstoja in je prvi klub, ki je v puščavi zgradil igrišče na pravi zeleni travi. Članov, različnih narodnosti,  je preko 1000.  Upravljajo z dvema igriščema z 18. luknjami; najstarejše igrišče Majlis Course, kjer se igra Desert Classic in Faldo Course, ki je tudi osvetljeno in ga je možno igrati tudi ponoči. Klubska hiša ima kar tri restavracije, bazen, telovadnico in »spa«, teniška in squash igrišča.

V začetku decembra vsako leto klub tradicionalno gosti Omega Dubai Ladies Masters. V prihajajoči sezoni od 25. do 28. Januarja 2018 bo potekal turnir Dubai Desert Classic. Med dosedanjimi zmagovalci so znani igralci Seve Balesteros, Fred Couples, Tiger Woods, Rory Mcilroy, Henrik Stenson, Sergio Garcia in še mnogi drugi.

Besedilo: PGA Slovenija


Povezava
Več novic