Tim Gornik nadaljuje z odličnimi nastopi. Na turnirju KPMG Trophy, ki je potekal od 11. do 14. junija na igrišču Golf de Pierpont v Belgiji, si je delil dvanajsto mesto.

O svoji igri je povedal: "V Belgiji sem s povabilom organizatorja nastopil že na mojem četrtem Challenge Tour turnirju letos. Prvi dan sem imel start popoldne, kar je pomenilo veliko vetra in težke pogoje na igrišču, ki je bilo zelo suho in trdo zaradi pomanjkanja padavin v prejšnjih tednih. Odigral sem solidno, 72 udarcev, ampak bil premalo natančen z udarjališč za boljši rezultat.

Drugi dan sem imel start zgodaj zjutraj. Uspelo mi je izkoristiti brezvetrje na igrišču. Prvi udarci so bili natančnejši in zadel sem veliko puttov za birdie. Z rezultatom -5 sem se tako kot na prejšnjih treh tekmovanjih Challenge Toura uvrstil v cut. Tretji dan so bili pogoji za igro zelo težki z vetrom okoli 30-40km/h. Odigral sem par igrišča, kar je bilo zelo dobro za te pogoje. Veliko sem se reševal in izkoristil luknje na katerih nam je veter "pomagal", tako da sem lahko na težjih luknjah v veter storil nekaj napak.

Zadnji dan, so bili pogoji za igro spet nekoliko lažji in z rezultatom -2 sem na koncu osvojil 12. mesto (skupno -7). Kazalo je že veliko bolje saj sem bil do 12. luknje -4, vendar sem nato naredil 3 bogije zapored, kar me je stalo boljše uvrstitve. Z rezultatom sem zelo zadovoljen, vendar ima vseeno malo grenkega priokusa, saj bi z udarcem manj zasedel mesto med TOP 10, kar bi pomenilo avtomatsko pravico nastopa na naslednji tekmi Challenge Toura."


Povezave
• Več novic