V nedeljo 29. maja je na igrišču Diners Club Ljubljana potekal zdaj že tradicionalni družabni turnir PGA Slovenije. Na turnirju so sodelovali profesionalni učitelji golfa, podporni člani PGAS in ostali povabljeni, ki aktivno sodelujejo pri razvoju slovenskega golfa.

Vremenske razmere za tekmovanje so bile skoraj idealne. Med samimi igralci je bilo opaziti veliko sproščenosti in dobre volje. Kljub družabnemu značaju turnirja je med ekipami vseeno vladala tekmovalna naravnanost in pozitivno rivalstvo. Igri je sledilo še kosilo in druženje ter podelitev nagrad najboljšim. Z rezultatom 64 udarcev (-8) je zmagala ekipa Aleša Gregoriča (Murič Irwin, Šarkanj Gregor in Gaspari Marta).

Predsednik Boris Kosuta je v nagovoru predstavil aktivnosti in delo, ki jih je združenje PGAS opravilo v preteklem letu. Posebej je izpostavil to, da je PGAS uspela pridobiti pomembno priznanje, t.i. »Silver membership«, ki ga posameznim državam podeljuje PGAs of Europe. Hkrati je poudaril, da nas je PGAs of Europe izrecno pohvalila za kakovostno in organizirano delo, ki ga opravljamo in nas ocenila kot najboljšo PGA organizacijo med manjšimi državami. Posebna zahvala je bila namenjena vsem podpornim članom, ki s svojim doprinosom skrbijo za nemoteno delovanje združenja ter učiteljem, ki s svojim strokovnim delom in angažiranjem aktivno pomagajo v združenju.

Predsednik Golf zveze Slovenije, g. Marijan Jurenec, je v svojem nagovoru prisotnim izpostavil izjemen napredek v boljšem in tesnejšem sodelovanju med PGAS in GZS. Poudaril je, da je integracija in medsebojna usklajenost teh dveh organizacij nujno potrebna za razvoj slovenskega golfa.

Vsi udeleženci so se strinjali, da so tovrstni turnirji lepa priložnost za druženje in izmenjavo mnenj. Glede na pozitivne odzive se že veselimo prihajajočih srečanj in naslednjega družabnega turnirja PGA Slovenije.

Besedilo: Jure Čoh

druzabni turnir pgas 2016

Marino Furlan, Viljem Kern, Renata Primec in Andrej Kraljič


Povezave
Fotogalerija Družabni turnir PGA Slovenije 2016
Več novic