V petek, 13. oktobra, je na igrišču Grad Mokrice potekal 8. Dnevnikov in PGA Slovenija PRO-AM turnir. Turnir, ki smo ga zaradi slabega vremena morali prestaviti za en teden, je pričakalo izjemno lepo in zelo toplo vreme. Igralci so bili vidno dobro razpoloženi, predvsem pa v pričakovanju zanimivega in prijetnega golfskega dogodka. Na tekmovanju je sodelovalo 18 ekip z enim profesionalnim igralcem in tremi amaterskim igralci, ki so igrali »shamble«. To je format igre, kjer vsak član izvede začetni udarec na vsaki luknji, nato pa izberejo najboljšo žogico in vsi s tega mesta igrajo do konca luknje. Letos smo z veseljem pozdravili tudi dve mladi profesionalni igralki golfa, Urško Orehek in Nastjo Banovec, ki sta letos vstopili v profesionalni svet golfa.

Turnir je tako že vrsto let izveden na visokem nivoju in eden izmed najbolj priljubljenih med igralci golfa v Sloveniji. Zahvala za to gre sodelovanju organizatorju turnirja, časopisni hiši Dnevniku in PGA Sloveniji, golf igrišču Grad Mokrice in vsem pokroviteljem turnirja.

Tudi letos je imel turnir plemenito noto, saj so udeleženci turnirja so s prostovoljnimi prispevki pomagali mladim igralcem golfa. Izkupiček zbranih sredstev bo namenjen razvoju mladinskega golfa.

Na samem koncu je potekalo tudi tekmovanje za prav posebno nagrado podjetja Panna. Zmagovalec za udarec najbližje zastavici s terase je prejel tiskalnik blagovne znamke Xerox. Zmagovalec je bil Emil Venta, ki je nastopal za ekipo A-Cosmos. Prijetno vzdušje s turnirja se je preselilo na pogostitev v klubsko hišo, za katero so poskrbeli kuharji grajske restavracije. Večer pa sta popestrila glasbenika iz bližnjih Brežic, Maja Weiss in Robi Petan.

Besedilo: PGA Slovenija
Fotogalerija: Dnevnik


Povezave
Fotogalerija Dnevnik in PGA Slovenije PRO-AM turnir 2017
Več novic