PGA Slovenija je z nekaterimi učitelji v aprilu in maju organizirala dogodek "Dan brezplačnega učenja - Free lesson day". Glavni namen akcije je bil, da profesionalni trenerji ponudimo in predstavimo naš način dela ter igralcem pomagamo osvežiti udarce pred začetkom nove sezone.

Golf Akademijo Ljubljana smo zastopali Vikas Dan, Aleš Gregorič in Grega Perne. Akcija je potekala še v Mladinskem Golf centru v Stanežičah z Matjažem Carjem in Omerjem Demirovićem ter na Golf Akademiji Brdo z Jernejem Semoličem.

Golf Akademija Ljubljana je v sodelovanju z igriščem Diners Ljubljana organizirala dogodek v soboto 11. aprila na čudovit sončen dan, v nedeljo 10. maja pa je dogodek potekal v Mladinskem Golf centru v Stanežičah in na igrišču Golf Brdo pri Kranju. Dogodek je bil odprtega tipa, kar pomeni, da so se poleg članov kluba na brezplačne učne lekcije lahko prijavili tudi igralci drugih klubov.

Zainteresirani igralci so se predhodno prijavili na recepciji igrišča. V dopoldanskem času so bile na voljo 30 minutne seanse na vadišču, v popoldanskem času pa je bil na voljo trening na samem igrišču (9 lukenj). Vsak izmed igralcev si je lahko izbral "svojega" profesionalca, če so prosta mesta to dopuščala.

Pri treningu na vadišču smo si trenerji pomagali z videoanalizo in "flight scope" radarjem. Časa sicer nismo imeli veliko, a nam je kljub temu uspelo izluščiti glavno napako pri vsakem posamezniku.

Na igrišču je vadba potekala precej drugače, saj smo se trenerji osredotočili na osnove igranja: postavitev in ciljanje, izbiro palice, mentalni in taktični del golfa. Vsak igralec je na začetku dobil "normo" zadetih čistin iz udarjališč posameznih lukenj ter število patov na zelenici. Glavni cilj pri igri je bil, da igralci odmislijo rezultat in se posvetijo vsakemu udarcu posebej. Igralci so se naučili vizualizirati udarce in sprejemati slabe udarce.

Na koncu dneva smo se trenerji strinjali, da je akcija uspela in da so bili učenci zadovoljni. Mnogi so bili presenečeni, da jim je strokovna pomoč v tako kratkem času izboljšala udarce. Dogodek ocenjujemo kot uspešno in pozitivno izkušnjo tako za nas trenerje kot tudi udeležence, saj se jih je približno polovica odločila za nadaljevalne tečaje ali individualno vadbo pod našim strokovnim vodstvom, zato bo tudi v prihodnje PGA Slovenije organizirala in podprla podobne dogodke.

Besedilo: Vikas Dan


Povezave
• Več novic