»Z letošnjo tekmovalno sezono sem zadovoljen. Na turnir PGA Slovenia Championship na Mokricah, ki je bil tudi kvalifikacijski za posamično evropsko prvenstvo učiteljev golfa v Bolgariji, sem prišel zmagati. Tako, kot lani! Naj se ne sliši bahaško, daleč od tega. Vse sem naredil že pred tem turnirjem in prišel prepričan v dobre zamahe na Mokrice.

Motivacija na zadnjem turnirju PGA SLO TOUR, ki je potekal na igrišču Livada, je nekoliko uplahnila. S štirimi turnirji sem zbral 340 točk, kar je zadostovalo za prvo mesto v razvrstitvi »Race to Turkey«, ekipno evropsko prvenstvo učiteljev golfa v Turčiji, kamor potujeta še drugo uvrščeni Janez Grilc (270 točk) in tretjeuvrščeni Daniel Kraljič (255 točk),« pove 38-letni Damjan Murgelj.

Na skupni lestvici PGA SLO TOUR, kjer je 55 uvrščenih, je Damjan zasedel tretje mesto. Prvo mesto si je samo s tremi turnirji priigral Sebastijan Ajster, ki ima status playing proja. Drugi na tej lestvici je Miha Studen. Damjan si tretje mesto deli z Matjažem Gojčičem, ki ima tudi status playing proja.

Na lestvici turnirjev PGA SLO TOUR ženske je 19 igralk. Letos je bila z dvema turnirjema najboljša Lara Ječnik (200 točk), štirideset manj jih ima na drugem mestu Ema Grilc, tretja je Anja Kirn z enim turnirjem in zmago, ki ji je prinesla 100 točk.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič


Povezave
• Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.