O Anžetu Kopitarju ne gre izgubljati besed. Vsi poznamo uspehe, ki jih zadnja leta niza na najzahtevnejšem svetovnem tekmovanju v hokeju na ledu, severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL in prav gotovo tudi še ni rekel svoje zadnje besede.

Z ledene ploskve pa se v trenutkih, ko mu profesionalne športne obveznosti dopuščajo, rad preseli na travnate površine. Pritegnil ga je namreč golf. Ob pripombi, da gre v obeh primerih za palico v rokah, se Anže le hudomušno nasmehne in pove, da ga golf sprošča po napornih obveznostih, ki mu jih narekuje profesionalna hokejska kariera.

Anže Kopitar, ki je golf začel igrati pred šestimi leti v Ameriki, nikoli ni imel profesionalnega učitelja ali trenerja, se je pa dal podučiti uglednim golfistom na terenu. Rad se udeleži tudi kakšnega turnirja, primernega za preizkušnjo svojih sposobnosti in napredovanja. Kot uspešen športnik pri tem nima večjih težav, a tekma je vedno tekma, zato ne preseneča, da so se mu v Profesionalnem združenju za golf Slovenije (PGAS - Professional Golfers' Association of Slovenia) odločili podeliti častno člansko izkaznico kot iskreno priznanje za športne uspehe. Izkaznico, ki bo Anžetu olajšala poti do golfskih igrišč po vsem svetu, je Anžetu Kopitarju minuli teden predal Boris Kosuta, predsednik PGAS, ki je v zadnjem času zelo veliko naredil za ugled in promocijo slovenskega golfa doma in v tujini. Ob tem pa je treba poudariti, da kljub zvezdništvu Anže ostaja preprost človek, zato ne preseneča, da je postal idol mnogih otrok, še posebno tistih, ki so ga srečali, kot rečemo, v živo. S svojimi humanimi in humanitarnimi potezami pa je že dokazal, da ni le velik športnik, ampak tudi velik človek.


Povezave
• Več novic