Amaterska selekcija se je na tekmovalno sezono 2017, ki se prične čez dober mesec dni, pripravljala na golf igrišču Lignano v sosednji Italiji pod pokroviteljstvom PGA Slovenije.

Po golfskih testiranjih, je bil prvi trening kamp opravljen v mesecu decembru, sledili so še štirje treningi v januarju in februarju.

Cilj trening kampov je bila vadba tehnike kratke igre in tekmovanj na vadišču, ki simulirajo tekmovalne situacije. Večina članske selekcije je trenutno na šolanju ali na treningih v tujini, medtem ko so se mladinske selekcije v celoti udeležile priprav. Poleg vadišča smo na vsakem trening kampu igrali na igrišču ter vadili taktiko igranja preko različnih iger in tekmovanj.

V naslednjem mesecu ima selekcija še dodatne tedenske klubske priprave in tedenske reprezentančne predtekmovalne priprave v Italiji. Obseg zimskih priprav je v letošnji bistveno večji. Veliko igralcev in igralk je napravilo viden napredek na telesni pripravi in tehniki zamaha. Odlično trenutno pomagajo tudi vremenske razmere, saj lahko igralci nadaljujejo z zunanjimi treningi tudi v domačih klubih.

Letošnja največja tekmovanja so Ekipno evropsko prvenstvo za mladinke, mladince in člane div. II. ter Individualno evropsko prvenstvo za člane, članice in mladince, ki se bodo igrala v juniju in juliju.

amaterji lignano

Besedilo in fotografije: Uroš Gregorič


Povezave
• Fotogalerija Amaterska selekcija je zaključila z zimskimi pripravami v Lignanu
Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.