Po dveletnem premoru je PGA Slovenije ponovno organizirala težko pričakovani ženski PRO-AM turnir. V torek 19. junija se je na golf igrišču Arboretum pomerilo devetnajst ekip, katerih vodje so bili profesionalni učitelji ter profesionalna učiteljica in igralka golfa. Ekipo so polega profesionalnih igralcev sestavljale izključno ženske amaterke. Bolj kot zmaga, je pri igralkah prevladalo prijetna družba in čudovito vzdušje. Vreme je bilo zelo naklonjeno in igrišče odlično pripravljeno.

Turnir je bil organiziran ob podpori igrišča Golf Arboretum in glavnega sponzorja Pernod Ricard, ki je igralke razvajal z osvežilno pijačo Ramazzotti Aperativo Rosato, ki so jo vse igralke prejele v dar in si jo bodo lahko tudi same pripravljale v prihajajočih poletnih dneh. Zmagovalne ekipe so prejele pokale in bogate nagrade, ki jih je prav tako prispeval glavni sponzor turnirja podjetje Pernod Ricard. Turnir se je končal s pogostitvijo v restavraciji Golf Arboretum, kjer je potekala tudi končna podelitev.

V ekipnem bruto točkovanju je bila najboljša ekipa Uroša Gregoriča, v sestavi Marjeta Goebels, Danica Koprivec in Sonja Praprotnik. V neto točkovanju je bila najboljša ekipa Jurija Čoha, v sestavi Mirjam Bizjak, Barbara Beč in Edita Krč. Posamično bruto zmaga je pripadla Marjeti Goebels, neto pa Sonji Boštjančič. Najdaljše je udarila Romana Golob. Najbližje zastavici je uspela žogico udariti Marija Zaplotnik Jamnik.

Amaterske igralke so bile nad samim dogodkom tako navdušene, da so izrazile željo po čim prejšnji ponovni izvedbi PRO-AM turnirja.

Preberite še prispevek, ki je bil objavljen v časniku Dnevnik (Golf v znamenju ženske elegance in spretnosti).

zenski pro am 2018

Besedilo: PGA Slovenije
Fotogalerija: Matic Kremžar


Povezavi
Fotogalerija 3. ženski PRO-AM
Več novic