Daniel Kraljič se je v času od 7.–9. oktobra udeležil 26. italijanskega seniorskega PGA prvenstva. Udeležbo na tekmovanju sta mu v prvi vrsti omogočila predsednik našega združenja, Boris Kosuta, ki je zaprosil za vabilo in Costantino Rocca (predsednik PGA Italija), ki se je pred kratkim tri dni mudil v Sloveniji.

Tekmovanje se je odvijalo na igrišču Ca'Amata, v mestu Castelfranco Veneto, ki je približno tri ure vožnje oddaljeno iz Ljubljane.

Igrišče ni bilo ekstremno dolgo, je pa bilo zaradi številnih vodnih ovir in ozkih fairwajev precej zahtevno. Turnir se je začel s tradicionalnim PRO-AM turnirjem, kjer so igrali po sistemu najboljša žoga od štirih. Danielovo amatersko ekipo so sestavljali člani kluba in zasedli dobro četrto mesto, le en udarec pa jih je ločil od tretjega.

Samo prvenstvo je potekalo dva dni in na njem je nastopilo nekaj manj kot petdeset igralcev. Med njimi so bile tudi nekatere legende italijanskega golfa. Največja je vsekakor Costantino Rocca, bivši član evropske ekipe za Ryder cup, drugi z The Open turnirja, šestkratni zmagovalec European toura, pa Baldovino Dassu, Pietro Molteni, Silvano Locatelli, Giuseppe Cali, vsi bivši člani European toura in dva trenutna člana European Senior toura, Zeke Martinez in Mauro Bianco.

"Moja igra ni bila bleščeča, čeprav je po PRO-AMu kazalo dobro in prepričan sem bil, da bom na koncu igral pod parom, a žal je realnost v golfu drugačna. Manjša nervoza in nepoznavanje igrišča, sta naredila svoje. Kljub slabšemu začetku (+3), me je rezultat drugega dne (par igrišča), dvignil iz 14. mesta na končno 5. mesto, kar si lahko štejem za uspeh. Razlike so bile majhne, edino končni zmagovalec, Zeke Martinez, je nekoliko odstopal, saj mu je v prvem krogu uspel res dober rezultat s šestimi udarci pod parom. Na drugo mesto, se je uvrstil Mauro Bianco, tretji pa je bil Piero Sabellico."

"Nastop na tekmovanju je bila še ena izkušnja več. Žal jih je v zadnjem času bolj malo, a nadejam se še kakšnega vabila, če ne drugače, pa vsaj za isti turnir v naslednjem letu," je povedal Daniel Kraljič.


Povezave
• Več novic