Damjan Murgelj se je tudi letos udeležil tekmovanja UniCredit PGA Professional Championship of Europe. To je tekmovanje profesionalnih učiteljev golfa iz cele Evrope. Vsako državo zastopa učitelj, ki se zmaga na internih kvalifikacijah v posamezni državi. Damjan si je pravico nastopa priboril na tekmovanju PGA Slovenia Championship na Ptuju.

Letošnji prvenstvo je začel zelo obetavno, saj si je z dobrim rezultatom -4 postavil odlično izhodišče. Tudi naslednji dan je na začetku nadaljeval z dobro igro, kasneje pa se mu je pripetilo nekaj slabih udarcev in odločitev, tako da je drugi tekmovalni dan končal z rezultatom +3. Tretji dan se je tekmovanje zaradi slabega pričelo z uro in pol zamude. Tudi v nadaljevanju se vreme ni popravilo ampak še poslabšalo, tako da je sodniška komisija razveljavila tretji tekmovalni dan. Tretji in četrti krog so igralci tako odigrali skupaj v četrtem dnevu. Zadnji dan je imel Damjan kar nekaj težav, predvsem zaradi močnega vetra, ki je igralcem nagajal med igro. Tekmovanje je končal na 33. mestu od skupno 52 udeležencev.

Damjanu bo turnir ostal v zelo lepem spominu. Navsezadnje je navezal kar nekaj stikov in prijateljstev. Zadnji dan je igral z Angležem Anderw Ritt-om, ki je na European Touru preživel 8 let kot igralec. Pohvalil je tudi organizacijo samega turnirja in urejenost igrišča.

UniCredit PGA Professional Championship of Europe

Besedilo: Jure Čoh, Damjan Murgelj


Povezave
Uradna stran 2016 UniCredit PGA Professional Championship of Europe
Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.