PGA Slovenija in JGZ Brdo sta tudi letos organizirala ženski PRO-AM turnir. Odzivi po lanskoletnem turnirju so bili izjemno pozitivni, tako, da je bila izvedba letošnjega turnirja že težko pričakovana.

V petek 3. 6. 2016 nas je na 2. ženskem PRO-AM turnirji pričakalo odlično vreme in idilična podoba golf igrišča posestva Brdo. Na turnirju je sodelovalo 9 ekip, katerih vodje so bili profesionalni učitelji ter profesionalna učiteljica golfa. Ekipo so polega profesionalnih igralcev sestavljale izključno ženske amaterke. Golf igrišče je relativno novo in  med igralci je bilo moč zaslediti zelo veliko pohval na račun neprestanega in očitnega izboljševanja kvalitete igrišča.

Na igrišču so med drugim zgradili dve popolnoma novi luknji, ki pa sta tudi profesionalnim igralcem predstavljala kar velik izziv pri sami igri.

Turnir se je z pogostitvijo in razglasitvijo rezultatov zaključil na prečudovitem Račjem otoku, nedaleč stran od gradu Brdo.

Med profesionalci je zmagal Urban Legat, drugi je bil Jurij Čoh, tretje mesto pa je zasedel Anže Sonnenwald.

V ekipnem bruto točkovanju je bila najboljša ekipa Jerneja Semoliča, v sestavi Verena Slavec, Marija Bobnar in Helena Krajnc, v neto točkovanju pa ekipa Maje Virant, v sestavi Mojca Garvas, Urška Milavec in Ivanka Frantar.

Amaterske igralke so bile nad samim dogodkom tako navdušene, da so izrazile željo po ponovni izvedbi PRO-AM turnirja še letos.

Besedilo: Jure Čoh


Povezave
Fotogalerija 2. ženski PRO-AM Brdo pri Kranju
• Več novic