Novice

Objavljen je razpis za pridobitev naziva Strokovni delavec 1 – Športno treniranje – Golf. Gre za usposabljanje 1. stopnje, skladno z novim Zakonom o športu, ki daje kandidatu kompetence, da samostojno izvaja in spremlja proces športne vadbe v športni panogi Golf.

Razpis najdete na povezavi.

Katja Pogačar, edina Slovenka na prvi golf turnerji v Evropi (LET), je pretekli vikend zaključila tekmovanje z odličnim drugim mestom, to je njen najboljši uspeh v karieri. Letos je njena druga sezona na LET turnerji.

"Zelo sem vesela, da je viden napredek iz zimskih treningov in, da sem ta teden pokazala svoj potencial. Svojo igro sem v zadnjih tednih počasi sestavila, ugotovila par ključnih zadev, ki so mi izjemno pomagale. Današnji dan je bila izjemna izkušnja, saj sem bila prvič v vodilni skupini, kjer nas je cel dan spremljalo veliko gledalcev ter kamer. Veliko sem se naučila in kljub novosti uspela dobro zaključiti. Res se veselim letošnje sezone in prihajajočih novih priložnosti."

Tekmovanje Canberra Women’s Classic je potekal na igiršču Royal Canberra Golf Club. Katja je po drugem dnevu tekmovanja vodila z -11 udarci skupaj z večkratno zmagovalko LET tekmovanj, Nizozemko Anne Van Dam. Zadnji dan tekmovanja je Katja igrala v zadnji skupini, skupaj z Anne Van Dam in Carly Booth. Igralke so se borile za vsako luknjo, saj je bilo prvih pet igralk le 2 udarca oddaljeno. Katja je zaključila zadnjo luknjo z biridjem, to je ena pod parom luknje, in si tako prisvojila drugo mesto. Zmagala je Anne Van Dam, za katero je bila to že četrta zmaga na LET turneji.

Na LET strani je prav tako video posnetek iz tekmovanja, kjer lahko Katjo vidite v akciji.

Katji je ta dosežek dal samozavest za naslednja tekmovanja v letošnji sezoni, prvi je že naslednji teden the Women’s New South Wales Open prav tako v Avstraliji, potem pa se bo Katja vrnila v Evropo, da se pripravi na enega od najmočnejših tekmovanj v LET turneji, ki bo potekal aprila v Maroku, kjer je lani dosegla osmo mesto.

Povezava do fotogalerije.

Besedilo: Marjan Pogačar

Katja je odigrala prvi turnir letošnje sezone in zaključila na odličnem 19. mestu. Svojo igro je komentirala: »Zadovoljna sem predvsem z zadnjo, tretjo rundo 70 (-2), ko sem končno premagala "jetlag" in sem ponovno našla svoj zamah. Na tem turnirju sem se ogromno naučila o igri v vetru, izbiri palice in o ohranjanju energije na "golfskem" nivoju. Poleg tega pa mi je uspela uvrstitev med najboljših 20, kar mi je prineslo članstvo na ALPG tour-u. Moj cilj je bil kvalifikacija na LPGA turnirja v naslednjih dveh tednih. Prvi je ISPN Handa Vic Open (TOP 12) in drugi ISPN Handa Australian Open (1. mesto na zadnjem turnirju). Imam še eno priložnost za uvrstitev na turnirja na "ponedeljkovih" enodnevnih kvalifikacijah, kjer se potegujemo za tri mesta na turnirjih. Število prijavljenih je izredno veliko, zato se kvalifikacije istočasno odvijajo na dveh igriščih. Dodeljena sem na igrišče Barwon Heads Golf Club, kjer nas igra približno 30 za eno mesto na Vic Openu.«

Rezultati: https://alpg.com.au/tournament.php?id=5396

V soboto in nedeljo bo Katja odigrala Pro-Am turnirju v Ballaratu, kjer je denarni sklad za profesionalne igralce 30,000AUS$.

katja3 2019

Besedilo: Katja Pogačar
Foto: Alan Ballard


Povezava
• Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.