Novice

Letni kongres PGAs of Europe je že drugo leto potekal v Grčiji, natančneje v Costa Navarinu na Peloponezu. Sočasno je potekalo tudi Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa. Izmed 38 članic združenja PGAs of Europe, se je kongresa udeležilo 27 in prvenstva 22 držav. PGA Slovenije sta na kongresu zastopala predsednik Boštjan Primec in generalni sekretar Jernej Semolič. Tekmovalno ekipo so sestavljali Daniel Kraljič, Andrej Kraljič in Jaka Vidmar, ki so se na prvenstvo uvrstili kot najbolje uvrščeni igralci serije PGA SLO TEACHING PRO TOUR.

Glavne teme kongresa so bile kot vselej odnosi med združenji PGA in nacionalnimi zvezami ter razvoj golfa. Statistika pravi, da golf ni v porastu, zato se stremi k razvoju otroškega golfa, udejstvovanju žensk, vse bolj pa se golf uveljavlja tudi med invalidnimi osebami (EDGA).

Resort Costa Navarino ima dve igrišči The Dunes Course in Bay Course. Tekmovanje je potekalo na igrišču The Dunes. Slovenska ekipa je v zasedla 17. mesto. Zmagali so Nemci. V razvrstitvi t.i. International Team Shield je zmagala ekipa Grčije, Daniel, Andrej in Jaka pa so zasedli odlično 2. mesto. International Team Shield je posebna razvrstitev združenj z manj kot 100 člani.

Gost kongresa je bil José María Olazábal, španski igralec z dvema zelenima suknjičema, sedem kratni Ryder Cup igralec in kapetan zmagovalne Ryder Cup ekipe. Svoj pečat bo v Costa Navarinu pustil kot arhitekt še dvema igriščema, ki ju bodo odprli predvidoma v letu 2020.

itc2018

Besedilo: Jernej Semolič


 

Povezavi
Fotogalerija Letni kongres PGAs of Europe in Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa 2018
Polet, Mirko Kunšič: Zadovoljni z evropskega prvenstva za učitelje golfa
Več novic

 

22. in 23. oktobra so člani PGAS igrišču Golf Livada odigrali zadnji turnir v sezoni 2018. Tekme se je udeležilo devet članov PGAS, član češke PGA in dva mladinska reprezentanta.

Zmagal je Sebastijan Ajster z udarcom pod parom, v konkurenci teaching projev je slavil Daniel Kraljič z udarcom čez par igrišča. V skupni razvrstitvi po šestih odigranih turnirjih je na prvem mestu Daniel Kraljič, drugo mesto je zasedel Andrej Kraljič in tretje Jaka Vidmar. Trojica bo zastopala naše barve v Grčiji na Evropskem ekipnem prvenstvu učiteljev projev.

moravci 2018

Besedilo: Anže Sonnenwald
Fotogalerija: Mirko Kunšič


Povezavi
Fotogalerija PGA SLO TEACHING PRO TOUR, Livada 2018
Več novic

 

Katja Pogačar se je 30. 7. udeležila kvalifikacij za ženski profesionalni major turnir Ricoh British Open. 126 tekmovalk se je potegovalo za 25 mest na St Annes Old Links igrišču v Blackpoolu, Angliji. Katja je s končnim rezultatom 70 (-2) zgrešila uvrstitev na major turnir za samo en udarec. 

Takoj po kvalifikacijah je odpotovala v ZDA, kjer je v kalifornijski puščavi v mestu Palm Springs uspešno igrala na kvalifikacijah za ameriško turnejo LPGA. Tu je bila konkurenca še večja, nastopalo je kar 339 igralk iz celega sveta. Turnir je potekal na treh različnih igriščih in v puščavski vročini, kjer so temperature zrastle tudi do 44 stopinj. Katja se je po slabšem začetnem dnevu (+5) ponovno uspela zbrati in v naslednjih treh dnevih odigrati par igrišča. Tako se je uvrstila med top 100 in si prisvojila mesto v drugi stopnji kvalifikacij, ki bo potekala sredi oktobra na Floridi. 

Katja pravi: “Šele zadnji dan kvalifikacij sem zadela več putov, prejšnje dneve je šla žogica večkrat po robu luknje. Žogice so bile tako blizu luknje, da me je tudi ena od sotekmovalk spodbujala, da naj ne obupam in da bodo en dan začele padati notri. Srečna sem da se je to zgodilo zadnji dan, ko sem naredila 5 birdijev.”

Besedilo: PGA Slovenija


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.