Novice

V sredo, 12. junija smo pri PGA Slovenije ponovili lanskoletni Pernod Ricard ženski PRO-AM turnir. Da je bil turnir lani več kot uspešen priča dejstvo, da smo letos imeli kar 22 ekip.

Turnir je bil organiziran ob podpori igrišča Golf Arboretum in glavnega sponzorja Pernod Ricard, ki je igralke razvajal z osvežilno pijačo Ramazzotti Aperativo Rosato, ki so jo vse igralke prejele v dar in si jo bodo lahko tudi same pripravljale v teh vročih poletnih dneh.

Vreme je bilo več kot naklonjeno, zmotila ni niti kratka ploha, ki je igralkam prinesla nekaj osvežitve. Vse pohvale igrišču, ki je bilo ponovno več kot odlično pripravljeno.
 
V ekipnem bruto točkovanju je bila najboljša ekipa Sebastijana Ajstra, v sestavi Edita Krč, Barbara Romavh in Alenka Jelnikar. V neto točkovanju je bila najboljša ekipa Matjaža Carja, v sestavi Mateje Barolin, Mojce Nikolić Zupanc in Maje Mohorič. Posamično bruto zmaga je pripadla Alenki Jelnikar, neto pa Mateji Barolin. Najdaljše je tako kot lansko leto udarila ponovno Romana Golob. Najbližje zastavici je uspela žogico udariti Barbara Romavh.

Zmagovalne ekipe so prejele steklene pokale in bogate nagrade, ki sta jih prispevala PGA Slovenija in glavni sponzor turnirja podjetje Pernod Ricard. Turnir se je končal s pogostitvijo v restavraciji Golf Arboretum, kjer je potekala tudi končna podelitev.
 
Ocena vseh sodelujočih je, da je ženski PRO-AM čedalje bolj uspešen dogodek z odlično zasedbo in fantastičnim vzdušjem. Vsi upamo, da se naslednje leto ponovno zberemo na ženskem PRO-AM turnirju.
 
Besedilo: PGA Slovenija
Fotogalerija: Matic Kremžar, Gorazd Kogoj
 
PR2019

V nedeljo 26. maja se je v v Auburn-u v Alabami zaključil Symetra turnir Zimmer Biomet Championship, ga je gostila Nancy Lopez. Z -12 udarci je zmagala Španka Nurria Ittoros. Katja Pogačar se je uvrstila na odlično 15. mesto.

Turnir je potekal štiri dni na igrišču Robert Trent Jones Grand National in je imel enega izmed najbogatejših skladov na tej turneji.

Katja je z nastopom zadovoljna, saj je vse dni obdržala pozitiven mentalni pristop, tudi ko je udarila slabše, je slab udarec hitro pozabila in se osredotočila na naslednjo priložnost za birdie.

V naslednjih dveh tednih si bo vzela nekaj prostega časa, ki ga bo izkoristila za regeneracijo ter trening. Po kratkem odmoru nadaljuje s Symetra turnirji v ZDA.

Naša najboljša golfistka, Katja Pogačar, je v nedeljo na španskem prizorišču zaključila štiridnevni LET turnir na izvrstnem 13. mestu. La Reserva de Sotogrande Invitational, ki ga je gostila Annika Sorenstam, je potekal od 17. do 20. maja, na brezhibno pripravljenem igrišču La Reserva de Sotogrande.

Tokratni Katjin caddy je bil slovenski reprezentant Max Popovič, tamkajšnji član, s katerim sta se odlično ujela. Igrišče je bilo zaradi vetra zahtevno, zato so se morale tekmovalke za zmago boriti do zadnje luknje. Z odličnim zaključkom je zmagala Francozinja Celine Herbin s skupno -6 udarci.

Katja je z igro zadovoljna, predvsem z zadnjim dnevom, ko je zaključila z dvema birdijima na zadnjih treh luknjah (71, -1). Čeprav pravi, da še vedno potrpežljivo čaka dneve, ko bo njena žogica večkrat našla luknjo že s prvim poskusom.

Sedaj se Katja odpravlja na naslednje tekmovanje, to je Symetra turneja v Auburn, v Alabami v ZDA. Večino sezone, ki je še pred njo, bo posvetila prav tej turneji.


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.