Novice

Katja Pogačar je prva Slovenka, ki se je v zgodovini slovenskega golfa uvrstila na profesionalno turnejo Ladies European Tour. Pravico nastopa si je pridobila na kvalifikacijah v Maroku, kjer je zasedla 19. mesto.

Katja Pogačar, članica PGA Slovenije in Diners Golf & Country Klub Ljubljana, je bila več let v amaterski ženski reprezentanci in nastopala za Slovenijo na Svetovnih in Evropskih prvenstvih. V letošnjem letu je zaključila študij na univerzi Ohio State ter kmalu zatem postala profesionalna igralka.

V mesecu decembru so potekale kvalifikacije, ki so bile razdeljene v dva dela. Katja se je prvi del kvalifikacij udeležila v Maroku na začetku decembra in se je z 10. mestom (par igrišča) uvrstila na finalni del. Finalni del je bil organiziran na dveh igriščih v Maroku, 106 igralk, kjer je po štirih rundah prvih 60 igralk igralo še peto rundo. Prvih 5 igralk po petih dnevih je dobilo kategorijo 5, medtem ko je prvih 25 dobilo kategorijo 8.

Katja se je z skupnim rezultatom -5 uvrstila med prvih 20 in si pridobila LET tour karto. S tem se bo lahko udeležila večino turnirjev organiziranih s strani LET turneje in pa morda par turnirjev, ki jih LET organizira skupaj z ostalimi turnejami. Katja je po končanem nastopu povedala: "Zelo sem vesela, da sem zadnjih 7lukenj uspela odigrati z odločnim in pozitivnim pristopom. Vedela sem, da moram narediti vsaj en birdie, vendar puti kar niso šli notri. Cel teden sem se sestro Ano, ki je bila moj caddy, govorila o možnostih za eagle. Ko sem hodila proti zadnji luknji (par 5), sem vedela da me le trije dobri udarci ločijo do zagotovljene uvrstitve. Udarila sem najboljši driver udarec, s katerim sem bila le oddaljena od zastavice le 165m. Ko sem udarila drugi najboljši udarec v mojem življenju, se mi je že smejalo.  4 meterski put je bil le pika na I."

Članek o kvalifikacijah: http://ladieseuropeantour.com/american-casey-danielson-wins-lalla-aicha-tour-school/

Besedilo: Uroš Gregorič

V četrtek, 7. decembra 2017, je v sejni sobi klubske hiše Golf igrišče Smlednik Ljubljana potekal redni Zbor članov PGA Slovenije. Letos se je zaključil mandat predsedniku Borisu Kosuti in predsedstvu v zasedbi Uroš Gregorič (podpresednik), Anže Sonnenwald, Jure Čoh in Miha Vrbinc, generalnemu sekretarju Jerneju Semoliču.

Kandidirala je ena lista za novi mandat, ki jo je predlagalo sedaj že bivše predsedstvo. Novo izvoljeni predsednik Boštjan Primec, se je zahvalil za zaupanje ter pohvalil dosedanjega predsednika Borisa Kosuto in predsedstvo, ki so v svojem mandatu dvignili nivo združenja in postali prepoznavni tako doma kot v tujini. Novi predsednik, ki je hkrati tudi podporni partner združenja že štiri leta, s svojim predsedstvom želi ohraniti nivo in ga še dvigniti. Podpredsednik je postal Jure Čoh, funkcijo generalnega sekretarja bo še vedno opravljal Jernej Semolič. Organigram združenja je na voljo na tej povezavi.

Na Zboru članov so bila podana sledeča poročila:

• Poročilo predsednika
• Poročila vodij sekcij za posamezno sekcijo
• Poročilo Nadzornega sveta in finančno poročilo za leto 2016

Vsa poročila so bila soglasno sprejeta. Zbor članov se je zaključil s predlogi članov in plodno diskusijo.

Večer se pa še ni zaključil, nadaljevali smo v restavraciji Evergreen, kjer smo organizirali prednovoletno večerjo. Druženje članov, podpornih partnerjev in prijateljev PGAS je potekalo v sproščenem in zabavnem vzdušju ob glasbeni spremljavi Nine Pušlar.

Besedilo: PGA Slovenije
Fotogalerija: Gorazd Kogoj

 

 


 

Letošnji Letni kongres PGAs of Europe je potekal med 22. in 25. novembrom v Grčiji, natančneje v Costa Navarinu na Peloponezu. Sočasno je potekalo tudi Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa. Izmed 35 članic združenja PGAs of Europe, se je kongresa in prvenstva udeležilo 21 držav. PGA Slovenije je na kongresu zastopal generalni sekretar Jernej Semolič, ekipo pa so sestavljali Daniel Kraljič, Damjan Murgelj in Janez Grilc, ki so se na prvenstvo uvrstili kot najbolje uvrščeni igralci serije PGA SLO TOUR.

Glavne teme kongresa so bile odnosi med združenji PGA in nacionalnimi zvezami, razvoj golfa ter mentorstvo t.i. PGAs of Europe Golf Development Team, ki svetuje in pomaga z mednarodnimi usmeritvami in vizijo. Številni mednarodni strokovnjaki so dopolnili bogat program predavanj, diskusij in delavnic, delegatom in tekmovalcem pa je bil za vprašanja o življenju na touru in delom z vrhunskimi profesionalci na voljo tudi Jamie Gough, trener Hao Tong Lija in Andya Sullivana.

Resort Costa Navarino ima dve igrišči The Dunes Course in Bay Course. Tekmovanje je potekalo na igrišču The Dunes. Slovenska ekipa je v zasedla 16. mesto. Zmagali so Irci, Škoti in Nizozemci so si delili drugo mesto. V razvrstitvi t.i. International Team Shield je zmagala je ekipa Grčije, Daniel, Damjan in Janez pa so zasedli odlično 3. mesto. International Team Shield je posebna razvrstitev združenj z manj kot 100 člani.

V februarju 2018 bo potekal 2. Messinia PRO-AM turnir, ki velja za enega bolje organiziranih turnirjev. Poglejte ponudbo in kontaktirajte svojega učitelja za udeležbo.

Besedilo: Jernej Semolič
Fotogalerija: Martin Grön

kongres 2017


Povezave
Fotogalerija Letni kongres PGAs of Europe in Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa 2017
Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.