Novice

V četrtek, 2. julija smo v sodelovanju z dvema sponzorjema Radgonskimi goricami in podjetjem JonatanMars-om, upravljanje alternativnih investicijskih skladov, d.o.o. ter igriščem Golf Arboretum organizirali že peti Ženski PRO-AM turnir. Sedaj bi bilo upravičeno reči, da turnir postaja že tradicionalen dogodek. V vročem poletnem dnevu je igralke in igralce ohlajal Hugo iz Radgonskih goric, ki je aromatizirana pijača na osnovi penine, kjer je dodana sveža nota naravnega bezgovega sirupa, ki pričara prijeten in nežen bezgov okus.

Vreme je bilo igralcem naklonjeno, čeprav je že kazalo, da bo igro prekinila nevihta, nas je z malo sreče le obšla in je kratka ploha prinesla nekaj svežine v drugače zelo vročem dnevu. Vse pohvale igrišču, ki je bilo ponovno več kot odlično pripravljeno.

V ekipnem bruto točkovanju je bila že drugo leto zapored najboljša ekipa Sebastijana Ajstra, v sestavi Barbara Romavh, Alenka Jelnikar in Mojca Garvas. V neto točkovanju je bila najboljša ekipa Mihe Studna, v sestavi Darinka Miklavčič, Suzana Brešan in Damjana Nastran Goršek. Posamično bruto zmaga je pripadla Marjeti Goebels, neto pa Damjani Nastran Goršek. Najdaljše je žogico udarila Saša Leban, najbližje zastavici je uspelo udariti Alenki Goršič Ernst.

Zmagovalne ekipe so prejele steklene pokale in nagrade, ki sta jih prispevala PGA Slovenija in glavni sponzor turnirja podjetje Radgonske gorice. Turnir se je končal s pogostitvijo v restavraciji Golf Arboretum, kjer je potekala tudi podelitev nagrad.

Tudi letos so dame in profesionalci pričarali fantastično vzdušje in so tako pripomogli, da smo uspešno izpeljali še en Ženski PRO-AM turnir.

Besedilo: PGA Slovenije
Fotogalerija: Gorazd Kogoj

 

PGA Slovenija je letos za svoje člane organizirala serijo šestih turnirjev za profesionalce, ki so jih odigrali na različnih igriščih v Sloveniji, Italiji in Avstriji.

Prva tekma je bila odigrana marca na golf igrišču Grado. Tekma je bila dvodnevna, a je žal vreme onemogočilo igranje oba dneva, zato je bil turnir skrajšan na en tekmovalni dan. Zmago je v težkih razmerah z veliko vetra slavil Andrej Kraljič. Drugo tekmo so profesionalni učitelji odigrali na golf igrišču Finkenstein, kjer je v boljših vremenskih pogojih, tokrat v lepem sončnem dnevu, zmago ponovno priigral Andrej Kraljič. Naslednjič je tekma potekala na golf igrišču Royal Bled, kjer je že tretjič zapored prvo mesto osvojil nepremagljivi Andrej Kraljič. Serija se je nadaljevala v Trbižu na golf igrišču Senza Confini Tarvisio. Odličen rezultat, šest pod parom, sta odigrala Daniel Kraljič in Jurij Čoh. Po dodatnih luknjah je zmagal Jurij Čoh. Peta tekma je potekala dva dneva. Profesionalci so se vrnili na golf igrišče Royal Bled. Turnir je bil organiziran v okviru PGA Slovenia Championshipa. Igrišče je postreglo z zelo zahtevnimi pogoji. Na koncu je zmago slavil playing pro Sebastjan Ajster, ki je tako osvojil naslov prvaka Slovenije. Finalna, zadnja tekma v seriji je bila prav tako dvodnevna in se je odvijala v Moravskih Toplicah na golf igrišču Livada. Prvi dan je bilo vreme igralcem naklonjeno, s soncem brez vetra, medtem ko je drugi dan je zapihal zelo močan veter, ki jih je spremljal vseh 18 lukenj. Najboljši rezultat je dosegel Janez Grilc. 

Skozi celotno serijo turnirjev so se profesionalni učitelji golfa potegovali za prva tri mesta v skupnem seštevku. Igralci, uvrščeni na prva tri mesta skupnega seštevka, sestavljajo ekipo, ki bo zastopala PGA Slovenije na Evropskem ekipnem prvenstvu profesionalnih učiteljev golfa na Portugalskem. Letošnjo ekipo sestavljajo kapetan Janez Grilc, Andrej Kraljič in Anže Sonnenwald.

Besedilo: Anže Sonnenwald

Obveščamo vas, da se je zaradi pravic pri uporabi imena PGA, dne 26. 9. 2019, PGAs of Europe preimenovala v Confederation of Professional Golf - CPG. Za naše združenje to ne pomeni nikakršne spremembe.

Spletna stran: https://cpg.golf/


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.