Novice

Ljubljančan, 35-letni Jurij Čoh, dipl. trener in profesionalni učitelj golfa PGA Slovenija, je 28.6. v klubski hiši Diners Golf, Smlednik Ljubljana, s sodelavci, predstavil obsežno, 480 strani bogato knjigo GOLF.«

Tri leta je minilo od zamisli do izida. Izdal sem jo v samozaložbi in z pomočjo donatorjev/sponzorjev, ki so pomagali pri izidu knjige. Knjiga bo naprodaj v večjih knjigarnah, v nekaterih recepcijah golf igrišč in seveda pri meni,« je prešerno nasmejan dejal avtor, ki je na Fakulteti za šport diplomiral z nalogo, »Načrtovanje procesa vadbe pri vrhunskih igralcih golfa.«

Jurij Čoh je dejal, da mu je bilo vodilo pokriti praznino na področju golfske strokovne literature, hkrati pa prihodnjim igralcem približati in olajšati vstop v svet golfa.Prvi od treh recenzentov, prof. dr. Otmar Kugovnik, knjigo sta recenzirala tudi mag. Uroš Gregorič in Danijel Kraljič, je dejal, da je še posebej vesel, ker je bil Jurij tudi njegov študent.«

Avtorjem je uspelo, da so dotične teme v knjigi, vseh jih je 17, čudovito uravnotežili in zato je to knjigo potrebno prvič prebrati v celoti. Prepričan sem, da bo knjiga pomirila igralce golfa, negolfistom pa bo vsadila dvom o zadostnosti njihovega življenja brez golfa. Knjiga daje nazoren in dovolj strokoven pregled posameznih dimenzij tega genialnega izuma imenovanega golf in kot takšna lahko služi tudi kot izobraževalno gradivo za študente športa, učitelje golfa in športne pedagoge na šolah,« zapiše prvi recenzent.

Soavtorji so; prof. dr. Matej Tušak, prof. dr. Milan Čoh in prof. dr. Milan Žvan.«

»Golf je globalna kulturna vrednota. Pisana beseda vedno ostane, druge besede na igriščih in pri igrah izpuhtijo, napisane ostanejo. Moje čestitke gredo tudi sedanjemu vodstvu PGA za dobro delo in uveljavitev v mednarodnem prostoru,« je še dodal dr. Žvan.

Soavtorji posameznih poglavij so še Jernej Semolič, profesionalni učitelj golfa, Matej Dolenc in Dejan Novak, oba prof. šp. vzgoje in Hana Verdev športna trenerka. Zagotovo je zajetna knjiga GOLF izziv za vse, ki imajo radi to igro.

Jurij Čoh je ob koncu dejal, da je naslednji izziv prevod te knjige tudi v angleščino.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič

 

V neposredni bližini znamenitega Gradu Otočec, kjer se v čudovitem naravnem okolju nahaja igrišče Golf Grad Otočec, se je na sončni petek, 16. 6. 2017, na turnirju Otočec PGAS Senior PROAM zbralo nekaj več kot 70 ljubiteljev tega plemenitega športa.

Ekipe so sestavljali trije amaterski in en profesionalni igralec. Na prostranih zelenicah so igrali igro ''shamble'', kar pomeni, da je vsak član ekipe izvedel začetni udarec na vsaki luknji, nato pa so izbrali najboljšo žogico in z njenega mesta nadaljevali vsak svojo do zaključka luknje. Tekmovanja se je udeležilo 18 ekip, dve celo iz Združenih držav Amerike.

Ekipni rezultati Otočec PGAS Senior PROAM
1. mesto bruto: Robert Jacobus, William Gurr, Keith Adams, Mike Villareal 82
1. mesto neto: Jaka Vidmar, Miro Sobočan, Jadranka Križan, Čedo Jakovljević 100
2. mesto neto: Rok Pišek, Franc Kaplja, Rudolf Pirš, Miha Cerar 98
3. mesto neto: Martin Stanič, Borut Stanič, Drago Markič, Matjaž Rožič 94

Najboljši amater
Bruto: Miha Cerar 37
Neto: Boris Kosuta 52

Amaterski igralci, posamezno
Najbližje zastavici  moški: Bill Gurr 1,23 m
Najbližje zastavici  dame: Milica Korošec 10,51 m
Najdaljši udarec  moški: Matjaž Rožič
Najdaljši udarec  dame: Marija Toplak

senior pro am 2017

Besedilo in fotografije: Golf Otočec


Povezava
Fotogalerija Otočec PGAS Senior PRO-AM
• Več novic

Med 9. in 11. junijem je na golf igrišču Smlednik, v organizaciji PGA Slovenije in Golf zveze Slovenije, potekal že tretji PGAS golf kamp za otroke. Na kamp so bili povabljeni otroci iz vseh slovenskih golf šol v starostnem razponu od 9 do 14 let. Kampa se je udeležilo 30 otrok. Vse tri dni so svoje znanje otrokom predajali PGAS učitelji in trenerji, ki se ukvarjajo s poučevanjem otrok in mladine.

Prvi dan je bil poudarek na udarcih kratke igre, pripravljene smo imeli postaje z zabavnimi igrami in vajami. Otroci so bili razdeljeni v manjše skupine, ki so potovale skozi postaje. Na vsaki postaji so tako skušali doseči čim boljši osebni rezultat. Ena od postaj ni bila vezana izključno na golf in je bila namenjena sprostitvi, kjer so otroci lahko prosto izbirali med različnimi gibalnimi igrami in vajami.

Drugi dan je sprva potekal v podobno kot prvi dan, le da je bil tokrat poudarek na tehniki udarcev in so otroci poleg kratke igre vadili tudi dolgo. Po kosilu so bili otroci razdeljeni v dve skupini, ki sta se medsebojno pomerili na posameznih postajah, ki so jih spoznali v prvem delu dneva. Po končani tekmi so zelenice zamenjali s prijetno dogodivščino na vodi. Z raftom so se spustili po reki Savi od Medvod do Tacna.

Zadnji tretji dan smo zaključili z igro na igrišču. Otroci so tekmovali v skupinski igri Florida Scramble na 18 luknjah.

Kamp se je ponovno izkazal kot odlična priložnost za nadgraditev znanja golfa, zabavo in nova spoznanstva. 

pga ml kamp 2017

Besedilo: Omer Demirović
Fotografije: Gorazd Kogoj


Povezave
Fotogalerija Mladinski kamp PGA Slovenije
Več novic

 


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.