Novice

Drugi del letošnjega »izobraževalnega summita« PGA Slovenije, je potekal 7. in 8. aprila v sejni sobi klubske hiše Diners Golf & Country Club v Smledniku. Tokrat smo gostili dva tuja strokovnjaka.

Prvi dan je potekala teoretično - praktična delavnica Trackman 4. Tehnološke zmogljivosti nam je predstavil g. Lorenzo Scotto, predstavnik podjetja Trackman za našo regijo. Slušatelji so podrobneje spoznali fizikalne zakonitosti zamaha in ga tako spoznali tudi preko "številk".

Henrik Lundquist, trener Tima Gornika in nekaterih igralcev evropske turneje, je specialist kratke igre, ki je bila tudi tema tokratne delavnice. Kot smo izvedeli v nadaljevanju, Henriku predstavlja kratka igra udarce do razdalje 40 m. V dopoldanskem delu smo zamah spoznali ne le preko številk, temveč tudi s pomočjo 3D analize. V praktičnem delu je sledil trening kratke igre in vrsta različnih testov, ki so predstavljali izziv vsem udeležencem.

Na letošnjem summitu smo skupaj gostili šest predavateljev in tako zaključili sklop letošnjih izobraževalnih dni.

Besedilo: Jernej Semolič
Fotografije: Mirko Kunšič


 Povezava

Fotogalerija PGA Slovenija SUMMIT 2017 - 2. del
• Več novic

PGA Summit 2017 sta zaokrožila dva tuja predavatelja in sicer Lorenzo Scotto, ki je imel predavanje o novostih pri Trackmanu in zakonih golfa ter Henrik Lundquist, ki je specialist za kratko igro.

PGA Slovenije je ob tej priložnosti organizirala tudi dodaten trening dan za člane amaterskih selekcij s Henrikom Lundquistom, kjer je bila tematika Kako vaditi. Na praktično-teoretični delavnici je Henrik razložil kako in kaj vadijo trenutno najboljši igralci, ter koliko časa posvečajo treningu. Tekmovalni golf je danes že v amaterskih selekcijah na zelo visokem nivoju gledano tako s tehničnega vidika kot tudi organiziranosti treninga in pristopa k vadbi.

Na delavnici je sodeloval tudi naš profesionalni igralec Tim Gornik, ki je delil svoje izkušnje na področju organiziranosti treninga, taktiki igre in tehničnem področju kratke igre.

short game 2017

Besedilo in fotografije: Uroš Gregorič


 Povezava

Fotogalerija Trening kratke igre z amatersko reprezentanco
Več novic

Golf zveza Slovenije razpisuje strokovno usposabljanje za naziv Vaditelj golfa, ki se bo izvajalo od 1. 10. 2017 do 31. 1. 2018 na Fakulteti za šport in golf igrišču Diners Club Ljubljana.

Kandidati bodo tekom usposabljanja osvojili teoretična in praktična znanja za vodenje ter organiziranje mladinskih treningov v okviru klubskih programov pod nadzorom strokovnih delavcev višjih stopenj ali izobraženega kadra. Poleg golfskega dela bodo predavanja tudi iz športne psihologije, prve pomoči, okoljevarstva, osnov trženja in osnov športnega treniranja.

Vpisni pogoji za pristop k usposabljanju so dokončana V. stopnja izobrazbe, polnoletnost in veljaven EGA hendikep 11,4 ali bolje.

Prijavnico in razpis dobite na tej povezavi.


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.