Novice

Med 9. in 11. junijem je na golf igrišču Smlednik, v organizaciji PGA Slovenije in Golf zveze Slovenije, potekal že tretji PGAS golf kamp za otroke. Na kamp so bili povabljeni otroci iz vseh slovenskih golf šol v starostnem razponu od 9 do 14 let. Kampa se je udeležilo 30 otrok. Vse tri dni so svoje znanje otrokom predajali PGAS učitelji in trenerji, ki se ukvarjajo s poučevanjem otrok in mladine.

Prvi dan je bil poudarek na udarcih kratke igre, pripravljene smo imeli postaje z zabavnimi igrami in vajami. Otroci so bili razdeljeni v manjše skupine, ki so potovale skozi postaje. Na vsaki postaji so tako skušali doseči čim boljši osebni rezultat. Ena od postaj ni bila vezana izključno na golf in je bila namenjena sprostitvi, kjer so otroci lahko prosto izbirali med različnimi gibalnimi igrami in vajami.

Drugi dan je sprva potekal v podobno kot prvi dan, le da je bil tokrat poudarek na tehniki udarcev in so otroci poleg kratke igre vadili tudi dolgo. Po kosilu so bili otroci razdeljeni v dve skupini, ki sta se medsebojno pomerili na posameznih postajah, ki so jih spoznali v prvem delu dneva. Po končani tekmi so zelenice zamenjali s prijetno dogodivščino na vodi. Z raftom so se spustili po reki Savi od Medvod do Tacna.

Zadnji tretji dan smo zaključili z igro na igrišču. Otroci so tekmovali v skupinski igri Florida Scramble na 18 luknjah.

Kamp se je ponovno izkazal kot odlična priložnost za nadgraditev znanja golfa, zabavo in nova spoznanstva. 

pga ml kamp 2017

Besedilo: Omer Demirović
Fotografije: Gorazd Kogoj


Povezava
Fotogalerija Mladinski kamp PGA SlovenijeMladinski kamp PGA Slovenije
Več novic

 

V okviru Čarobnega dne v ljubljanskem Parku Tivoli sta Racman golf klub in Šport Ljubljana organizirala predstavitev golfa za najmlajše. Na Čarobnem dnevu v »Deželi Pike Nogavičke« se je z golfom srečalo in navduševalo preko 150 otrok. Nekateri so golf že poznali, drugi pa so s tem čudoviti športom srečali prvič.

Vse skupaj je potekalo v prijetem in razigranem vzdušju, ki ga znajo narediti najmlajši. Čeprav je bil dogodek namenjen mlajšim, so zanimanje za golf pokazali tudi njihovi starši.

carobni dan

Besedilo in fotografije: Daniel Fadini


Povezava
Fotogalerija Čarobni dan v Parku Tivoli
Več novic

 

Po začetku letošnje sezone v Maroku, sem se konec Aprila odpravil v Združene Arabske Emirate, kjer sem začel s prvo tekmo v emiratu Ras Al Khaimah. Ta tekma je bila prva v sklopu pred poletne turneje MENA toura. Z rezultati 71, 71, 72 sem se uvrstil na 23. mesto. Vreme je bilo vroče in vetrovno. Z rezultatom na prvi tekmi sem bil zadovoljen, še posebej ker moja dolga igra ni bila dobra in sem se kar nekajkrat moral reševati na zelenicah.

Takoj po koncu tekme v UAE sem se odpravil na Tajsko, kjer so bile naslednje tri tekme v okolici Bangkoka. Prvo tekmo na Tajskem smo odigrali na igrišču Banyan Golf Club v bližini mesta Hua Hin. Izjemno toplo in vlažno vreme je ob močnem vetru dodatno oteževalo igro. Z rezultati 72, 73, 76 sem se uvrstil na 39. mesto. Prva dva dni sem igral zelo solidno, še posebej drugi dan v močnem vetru. Zadnji dan pa po dvojnem bogiju, na prvi luknji, nikakor nisem mogel najti pravega ritma.

Naslednja tekma je bila severno od Bangkoka v resortu Mountain Creek. Ker se igrišče nahaja sredi džungle, nas je cel teden spremljalo veliko kač in drugih tropskih živali. Na težkem igrišču sem z rezultati 72, 71, 74 zasedel 21. mesto. Tako kot na prejšnji tekmi, sem tudi tokrat dolgo igro opravil z odliko, vendar se nisem najbolje znašel na zelenicah in tako nisem uspel vnovčiti veliko priložnosti za birdie. 

Zadnja, 4. tekma v štirih tednih je bila na igrišču Pattana Golf Club, južno od Bangkoka. Zaradi dežja sta bila prva dva dneva tekme odpovedana, turnir pa je bil skrajšan na samo 36 lukenj. S 73 udarci po prvi rundi sem za en udarec zgrešil cut, ki je bil, zaradi skrajšanega turnirja, narejen takoj po prvem dnevu. Sedaj pa se že pripravljam na naslednjo tekmo, ki bo na ProGolf Touru v Avstriji.

Besedilo in fotografije: Tim Gornik


Povezavi
• 
Fotogalerija Tim Gornik in MENA tour
Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.