Novice

Vzajemna podpira Združenje profesionalnih golfistov Slovenije. S poslanstvom »Predani zdravju. Predani vam.« ter vizijo skrbeti za preventivo in zdravje vseh generacij skrbi največja specializirana zdravstvena zavarovalnica v Sloveniji, Varuh zdravja, Vzajemna, že za več kot 830.000 članov. Poleg dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nudi široko paleto drugih zdravstvenih in nezgodnih zavarovanj, kot so Zdravstvena polica, zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini, zavarovanje za primer težjih bolezni in druga zavarovanja.

Ob zavedanju, da je izbira pravih zavarovalnih kritij odgovorna odločitev vsakega posameznika, še posebej pa športnikov, je na mestu ustrezen premislek pri sklepanju. Vsi zavarovanci Varuha zdravja, Vzajemne, imajo možnost skleniti zavarovalna kritja, prilagojena njihovim željam in potrebam. Da bi tudi na golfu v tujini lahko kakovostno poskrbeli za svoje zdravje v primeru nezgode ali bolezni, imajo pri Varuhu zdravja, Vzajemni, v ponudbi zanesljivo zdravstveno zavarovanje za tujino za enkratno pot, daljše potovanje ali potovalne avanture večkrat na leto: ključne prednosti so široka kritja, asistenca 24/7, storitev Dr. Posvet in visoke zavarovalne vsote – vse do milijona evrov.

Poslovalnice Varuha zdravja lahko obiščete po vsej Sloveniji, dosegljivi pa so tudi na brezplačni številki 080 20 60.

Vzajemna

 

Dne 21.10.2021, so v Združenju profesionalnih golfistov Slovenije potekale redne volitve za predsednika in organe združenja. Novi predsednik združenja je postal profesionalni učitelj golfa, Jurij Čoh. Člani združenja so mu izkazali prepričljivo in enotno podporo, saj so ga podprli z 32 glasovi za, 1 član se je glasovanja vzdržal. Podpredsednik združenja je Anže Sonnenwald, generalni sekretar Jernej Semolič, predsedstvo pa sestavljajo Janez Grilc, Daniel Kraljič in David McDowell Zor.

Predsednik združenja PGA Slovenija se je najprej zahvalil dosedanjemu vodstvu za opravljeno delo, nato pa na kratko povzel prednostne naloge združenja v novem mandatu. »Oznaka PGA ima v golfskem svetu posebno mesto in veljavo. Je sinonim za dodano vrednost in kvaliteto, zato želim, da društvo tudi v prihodnje zasleduje takšne vrednote in ne postane del trenda zniževanja standardov, ki smo mu žal priča v slovenskem golfu že nekaj časa. V društvu se bomo trudili, da pri izobraževanju novih golfistov in ostalih dejavnosti združenja zagotovimo visok strokoven nivo delovanja, hkrati pa vedno spoštujemo načela, tradicijo in duha golfske igre.

Kot prednostne naloge je novi predsednik navedel krepitev prepoznavnosti blagovne znamke PGA Slovenija, kot najvišje strokovne avtoritete na področju golfa pri nas in ozaveščanje o pomembnost vključevanja članov PGA Slovenija - profesionalnih učiteljev golfa, v procese izobraževanja mladih igralcev in začetnikov, ter njihovo dodano vrednost na igriščih in v golfskih klubih.

Predsednik je še dodal, da bo poskušal skupaj z drugimi deležniki in organizacijami v golfu, poiskati rešitve in načine za dvig nivoja golfa v Slovenij in njegov pravilen razvoj v prihodnje.

V sezoni 2021 je PGA Slovenije organizirala serijo turnirjev PGA SLO TEACHING PRO TOUR. Člani so odigrali šest turnirjev, od tega dva dvodnevna na šestih različnih igriščih v Sloveniji in Italiji. Na posameznih turnirjih so zmago slavili Daniel Kraljič, Andrej Kraljič, Jure Čoh in Jaka Vidmar. Skupni zmagovalec serije turnirjev je Daniel Kraljič, drugi je Miha Studen in tretji Jaka Vidmar.

Zmagovalec PGA Slovenia Championship 2021 je Anže Leskovar.

Besedilo: PGA Slovenija
Fotogalerija: Mirko Kunšič

pga slo tour 2021 ekipna