Novice

Po dveletnem premoru je PGA Slovenije ponovno organizirala težko pričakovani ženski PRO-AM turnir. V torek 19. junija se je na golf igrišču Arboretum pomerilo devetnajst ekip, katerih vodje so bili profesionalni učitelji ter profesionalna učiteljica in igralka golfa. Ekipo so polega profesionalnih igralcev sestavljale izključno ženske amaterke. Bolj kot zmaga, je pri igralkah prevladalo prijetna družba in čudovito vzdušje. Vreme je bilo zelo naklonjeno in igrišče odlično pripravljeno.

Turnir je bil organiziran ob podpori igrišča Golf Arboretum in glavnega sponzorja Pernod Ricard, ki je igralke razvajal z osvežilno pijačo Ramazzotti Aperativo Rosato, ki so jo vse igralke prejele v dar in si jo bodo lahko tudi same pripravljale v prihajajočih poletnih dneh. Zmagovalne ekipe so prejele pokale in bogate nagrade, ki jih je prav tako prispeval glavni sponzor turnirja podjetje Pernod Ricard. Turnir se je končal s pogostitvijo v restavraciji Golf Arboretum, kjer je potekala tudi končna podelitev.

V ekipnem bruto točkovanju je bila najboljša ekipa Uroša Gregoriča, v sestavi Marjeta Goebels, Danica Koprivec in Sonja Praprotnik. V neto točkovanju je bila najboljša ekipa Jurija Čoha, v sestavi Mirjam Bizjak, Barbara Beč in Edita Krč. Posamično bruto zmaga je pripadla Marjeti Goebels, neto pa Sonji Boštjančič. Najdaljše je udarila Romana Golob. Najbližje zastavici je uspela žogico udariti Marija Zaplotnik Jamnik.

Amaterske igralke so bile nad samim dogodkom tako navdušene, da so izrazile željo po čim prejšnji ponovni izvedbi PRO-AM turnirja.

Preberite še prispevek, ki je bil objavljen v časniku Dnevnik (Golf v znamenju ženske elegance in spretnosti).

zenski pro am 2018

Besedilo: PGA Slovenije
Fotogalerija: Matic Kremžar


Povezavi
Fotogalerija 3. ženski PRO-AM
Več novic

Pretekli vikend je Katja Pogačar na turnirju VP Bank Ladies Open v Švici zaključila na 24. mestu med skupno 132 igralkami. Turnir, ki je potekal tri dni, je del LETAS evropske golf turneje. Prvi dan je Katja igrala 3 udarce pod parom, drugi in tretji dan pa par igrišča. Prvouvrščena Španka Noemi Jimenez Martin je zaključila skupno 12 udarcev pod parom.

Katja je o svojem nastopu povedala, da je bilo igrišče kratko, a zelo ozko, kar pomeni da si bil hitro kaznovan za udarce, ki niso bili dovolj natančni. Pogled na Švicarske Alpe med igro jo je spominjalo na golf igrišče Royal Bled in ji tako dalo občutek domačnosti. Sedaj ima Katja tri tedne za trening in počitek, konec maja pa nadaljuje v Franciji na Jabra Ladies Open.

Turnirja se je s povabilom udeležila še ena slovenska igralka, Nastja Banovec.

Povezava do rezultatov: http://www.access.letscoring.com/entries/2301

Katja Pogačar je pretekli vikend zaključila LET turnir v Maroku, kjer ji je uspel nov izjemen nastop. Na turnirju, ki je potekal štiri dni in je nastopilo 125 igralk, je zasedla odlično 8 mesto. Skupno je zaključila +1, kar je štiri udarce za prvouvrščeno Švedinjo Jenny Haglund (-3).

O svojem nastopu nam je povedala sledeče: »Navdušena sem bila nad odlično organizacijo in vsem, kar sodi v pravi Ladies European Tour turnir. Izkušnja je bila izjemna. Zadovoljna sem s svojim nastopom, predvsem z odličnimi udarci, ki sem jih izvedla med turnirjem. Igrišče je zelo zahtevno in za vsak slab udarec sem bila hitro kaznovana. Zadovoljna sem, da sem prišla ‘in the zone’ vsaj za par lukenj in da sem se naučila nekaj novega o taktiki, zamahu in patanju.«

Katja se čez teden dni odpravlja najprej v Švico na LETAS turnir, konec maja pa jo čaka nov turnir v Franciji.

Povezave
• Rezultati
Fotogalerija
Fotogalerija


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.