Novice

Katja Pogačar se je 30. 7. udeležila kvalifikacij za ženski profesionalni major turnir Ricoh British Open. 126 tekmovalk se je potegovalo za 25 mest na St Annes Old Links igrišču v Blackpoolu, Angliji. Katja je s končnim rezultatom 70 (-2) zgrešila uvrstitev na major turnir za samo en udarec. 

Takoj po kvalifikacijah je odpotovala v ZDA, kjer je v kalifornijski puščavi v mestu Palm Springs uspešno igrala na kvalifikacijah za ameriško turnejo LPGA. Tu je bila konkurenca še večja, nastopalo je kar 339 igralk iz celega sveta. Turnir je potekal na treh različnih igriščih in v puščavski vročini, kjer so temperature zrastle tudi do 44 stopinj. Katja se je po slabšem začetnem dnevu (+5) ponovno uspela zbrati in v naslednjih treh dnevih odigrati par igrišča. Tako se je uvrstila med top 100 in si prisvojila mesto v drugi stopnji kvalifikacij, ki bo potekala sredi oktobra na Floridi. 

Katja pravi: “Šele zadnji dan kvalifikacij sem zadela več putov, prejšnje dneve je šla žogica večkrat po robu luknje. Žogice so bile tako blizu luknje, da me je tudi ena od sotekmovalk spodbujala, da naj ne obupam in da bodo en dan začele padati notri. Srečna sem da se je to zgodilo zadnji dan, ko sem naredila 5 birdijev.”

Besedilo: PGA Slovenija

Med 27. in 29. avgustom, tik pred koncem poletnih počitnic in pričetkom novega šolskega leta, je PGA Slovenije organizirala 3-dnevni PGA junior golf kamp v Moravskih Toplicah za otroke med 10. in 14. letom starosti.

Kampa se je udeležilo 17 otrok iz vseh koncev Slovenije. Nova znanja in nasvete iz različnih področij igre jim je podajalo pet profesionalnih učiteljev golfa. Poleg celodnevnih treningov, je bilo poskrbljeno tudi za sprostitev in druženje s sovrstniki. 

Zadnji dan kampa so se mladi igralci skupaj z učitelji pomerili v Junior Pro-Am tekmovanju, kjer je z najboljšim rezultatom, dva udarca pod parom, zmagala ekipa Adama Osmančeviča, ki so jo sestavljali Tomi Bezenšek, Tit Šimundič in Aleks Kerševan.

Verjamemo, da so otroci domov poleg novo pridobljenih znanj, prinesli tudi veliko dobrih vtisov, sklenili nova prijateljstva in prepričani smo, da jim je kamp pripomogel pri njihovi nadaljnji golfski poti.

Zahvalili bi se golfskem igrišču Livada ter Moravskim Toplicam za topel sprejem in dobro pogostitev. Izvedba kampa ne bi bila možna tudi brez podpornih partnerjev PGA Slovenije ter novega predsednika in predsedstva.

Trenerji, ki smo se kampa udeležili upamo, da bomo v bodoče lahko izpeljali še veliko podobnih projektov, saj verjamemo, da to gradi naše mlade golfiste v nove bodoče zmagovalce.

junior kamp 2018

Besedilo in fotografije: Matjaž Car


Povezavi
Fotogalerija PGA junior kamp 2018
Več novic

Po dveletnem premoru je PGA Slovenije ponovno organizirala težko pričakovani ženski PRO-AM turnir. V torek 19. junija se je na golf igrišču Arboretum pomerilo devetnajst ekip, katerih vodje so bili profesionalni učitelji ter profesionalna učiteljica in igralka golfa. Ekipo so polega profesionalnih igralcev sestavljale izključno ženske amaterke. Bolj kot zmaga, je pri igralkah prevladalo prijetna družba in čudovito vzdušje. Vreme je bilo zelo naklonjeno in igrišče odlično pripravljeno.

Turnir je bil organiziran ob podpori igrišča Golf Arboretum in glavnega sponzorja Pernod Ricard, ki je igralke razvajal z osvežilno pijačo Ramazzotti Aperativo Rosato, ki so jo vse igralke prejele v dar in si jo bodo lahko tudi same pripravljale v prihajajočih poletnih dneh. Zmagovalne ekipe so prejele pokale in bogate nagrade, ki jih je prav tako prispeval glavni sponzor turnirja podjetje Pernod Ricard. Turnir se je končal s pogostitvijo v restavraciji Golf Arboretum, kjer je potekala tudi končna podelitev.

V ekipnem bruto točkovanju je bila najboljša ekipa Uroša Gregoriča, v sestavi Marjeta Goebels, Danica Koprivec in Sonja Praprotnik. V neto točkovanju je bila najboljša ekipa Jurija Čoha, v sestavi Mirjam Bizjak, Barbara Beč in Edita Krč. Posamično bruto zmaga je pripadla Marjeti Goebels, neto pa Sonji Boštjančič. Najdaljše je udarila Romana Golob. Najbližje zastavici je uspela žogico udariti Marija Zaplotnik Jamnik.

Amaterske igralke so bile nad samim dogodkom tako navdušene, da so izrazile željo po čim prejšnji ponovni izvedbi PRO-AM turnirja.

Preberite še prispevek, ki je bil objavljen v časniku Dnevnik (Golf v znamenju ženske elegance in spretnosti).

zenski pro am 2018

Besedilo: PGA Slovenije
Fotogalerija: Matic Kremžar


Povezavi
Fotogalerija 3. ženski PRO-AM
Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.