Novice

Podporni član našega združenja g. Ivan Fornazarič je s 1. septembrom za sezono 2017 – 2018 postal prvi slovenski kapetan najstarejšega in najprestižnejšega golf kluba Emirates Golf Club v Dubaju, kar je za posameznika častno imenovanje, ki zahteva veliko časa in dela.

Klub v prihajajoči sezoni 30. marca praznuje 30. let obstoja in je prvi klub, ki je v puščavi zgradil igrišče na pravi zeleni travi. Članov, različnih narodnosti,  je preko 1000.  Upravljajo z dvema igriščema z 18. luknjami; najstarejše igrišče Majlis Course, kjer se igra Desert Classic in Faldo Course, ki je tudi osvetljeno in ga je možno igrati tudi ponoči. Klubska hiša ima kar tri restavracije, bazen, telovadnico in »spa«, teniška in squash igrišča.

V začetku decembra vsako leto klub tradicionalno gosti Omega Dubai Ladies Masters. V prihajajoči sezoni od 25. do 28. Januarja 2018 bo potekal turnir Dubai Desert Classic. Med dosedanjimi zmagovalci so znani igralci Seve Balesteros, Fred Couples, Tiger Woods, Rory Mcilroy, Henrik Stenson, Sergio Garcia in še mnogi drugi.

Besedilo: PGA Slovenija


 

4. in 5. septembra se je na Otočcu odvijalo prvenstvo slovenskih profesionalnih golfistov. V konkurenci 15 igralcev je po prvem dnevu tekmovanja prepričljivo vodil učitelj golfa Daniel Kraljič, z odličnim rezultatom šest udarcev pod parom, s parom igrišča pa mu je sledil profesionalni igralec golfa Sebastijan Ajster.

Drugi dan tekmovanja je Daniel zaključil z udarcem nad parom, Sebastijan pa s šestimi udarci pod parom igrišča in tako slavil zmago. Med učitelji golfa je bil najboljši Daniel Kraljič, ki bo oktobra v Bolgariji zastopal slovenske barve na Evropskem prvenstvu učiteljev golfa.

Besedilo: PGA Slovenija


Povezava
Več novic

Ljubljančan, 35-letni Jurij Čoh, dipl. trener in profesionalni učitelj golfa PGA Slovenija, je 28.6. v klubski hiši Diners Golf, Smlednik Ljubljana, s sodelavci, predstavil obsežno, 480 strani bogato knjigo GOLF.«

Tri leta je minilo od zamisli do izida. Izdal sem jo v samozaložbi in z pomočjo donatorjev/sponzorjev, ki so pomagali pri izidu knjige. Knjiga bo naprodaj v večjih knjigarnah, v nekaterih recepcijah golf igrišč in seveda pri meni,« je prešerno nasmejan dejal avtor, ki je na Fakulteti za šport diplomiral z nalogo, »Načrtovanje procesa vadbe pri vrhunskih igralcih golfa.«

Jurij Čoh je dejal, da mu je bilo vodilo pokriti praznino na področju golfske strokovne literature, hkrati pa prihodnjim igralcem približati in olajšati vstop v svet golfa.Prvi od treh recenzentov, prof. dr. Otmar Kugovnik, knjigo sta recenzirala tudi mag. Uroš Gregorič in Danijel Kraljič, je dejal, da je še posebej vesel, ker je bil Jurij tudi njegov študent.«

Avtorjem je uspelo, da so dotične teme v knjigi, vseh jih je 17, čudovito uravnotežili in zato je to knjigo potrebno prvič prebrati v celoti. Prepričan sem, da bo knjiga pomirila igralce golfa, negolfistom pa bo vsadila dvom o zadostnosti njihovega življenja brez golfa. Knjiga daje nazoren in dovolj strokoven pregled posameznih dimenzij tega genialnega izuma imenovanega golf in kot takšna lahko služi tudi kot izobraževalno gradivo za študente športa, učitelje golfa in športne pedagoge na šolah,« zapiše prvi recenzent.

Soavtorji so; prof. dr. Matej Tušak, prof. dr. Milan Čoh in prof. dr. Milan Žvan.«

»Golf je globalna kulturna vrednota. Pisana beseda vedno ostane, druge besede na igriščih in pri igrah izpuhtijo, napisane ostanejo. Moje čestitke gredo tudi sedanjemu vodstvu PGA za dobro delo in uveljavitev v mednarodnem prostoru,« je še dodal dr. Žvan.

Soavtorji posameznih poglavij so še Jernej Semolič, profesionalni učitelj golfa, Matej Dolenc in Dejan Novak, oba prof. šp. vzgoje in Hana Verdev športna trenerka. Zagotovo je zajetna knjiga GOLF izziv za vse, ki imajo radi to igro.

Jurij Čoh je ob koncu dejal, da je naslednji izziv prevod te knjige tudi v angleščino.

Besedilo in fotografije: Mirko Kunšič

 


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.