Novice

Katja je odigrala prvi turnir letošnje sezone in zaključila na odličnem 19. mestu. Svojo igro je komentirala: »Zadovoljna sem predvsem z zadnjo, tretjo rundo 70 (-2), ko sem končno premagala "jetlag" in sem ponovno našla svoj zamah. Na tem turnirju sem se ogromno naučila o igri v vetru, izbiri palice in o ohranjanju energije na "golfskem" nivoju. Poleg tega pa mi je uspela uvrstitev med najboljših 20, kar mi je prineslo članstvo na ALPG tour-u. Moj cilj je bil kvalifikacija na LPGA turnirja v naslednjih dveh tednih. Prvi je ISPN Handa Vic Open (TOP 12) in drugi ISPN Handa Australian Open (1. mesto na zadnjem turnirju). Imam še eno priložnost za uvrstitev na turnirja na "ponedeljkovih" enodnevnih kvalifikacijah, kjer se potegujemo za tri mesta na turnirjih. Število prijavljenih je izredno veliko, zato se kvalifikacije istočasno odvijajo na dveh igriščih. Dodeljena sem na igrišče Barwon Heads Golf Club, kjer nas igra približno 30 za eno mesto na Vic Openu.«

Rezultati: https://alpg.com.au/tournament.php?id=5396

V soboto in nedeljo bo Katja odigrala Pro-Am turnirju v Ballaratu, kjer je denarni sklad za profesionalne igralce 30,000AUS$.

katja3 2019

Besedilo: Katja Pogačar
Foto: Alan Ballard


Povezava
• Več novic

Katja je že pričela s prvim letošnjim turnirjem. Za prvi dan igre je potrebovala 75 udarcev (+3), kar jo uvršča na 32. mesto. "Igrišče je v odličnem stanju in srečo imam, da so temperature včeraj malo padle. Potovanje je potekalo brez zapletov, le še vedno čutim posledice jetlaga," je povedala Katja.

Stanuje pri gostujoči družini, ki živi 500m stran od igrišča Ballarat Golf Club. Njen caddy je gospod Michael Wilson, ki je član igrišča in njen gostitelj.

Turnir so tridnevne kvalifikacije v sklopu Avstralske ženske lige, kjer se igralke potegujejo za uvrstitev na dva LPGA turnirja, ki sta na sporedu v naslednjih dveh tednih. Letos je zasedba zelo raznolika, saj prihajajo igralke iz več kot 30 različnih držav.

Rezultati: https://alpg.com.au/tournament.php?id=5432

katja 2019

Besedilo: Katja Pogačar
Foto: Alan Ballard


 Povezava
• Več novic

Letni kongres PGAs of Europe je že drugo leto potekal v Grčiji, natančneje v Costa Navarinu na Peloponezu. Sočasno je potekalo tudi Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa. Izmed 38 članic združenja PGAs of Europe, se je kongresa udeležilo 27 in prvenstva 22 držav. PGA Slovenije sta na kongresu zastopala predsednik Boštjan Primec in generalni sekretar Jernej Semolič. Tekmovalno ekipo so sestavljali Daniel Kraljič, Andrej Kraljič in Jaka Vidmar, ki so se na prvenstvo uvrstili kot najbolje uvrščeni igralci serije PGA SLO TEACHING PRO TOUR.

Glavne teme kongresa so bile kot vselej odnosi med združenji PGA in nacionalnimi zvezami ter razvoj golfa. Statistika pravi, da golf ni v porastu, zato se stremi k razvoju otroškega golfa, udejstvovanju žensk, vse bolj pa se golf uveljavlja tudi med invalidnimi osebami (EDGA).

Resort Costa Navarino ima dve igrišči The Dunes Course in Bay Course. Tekmovanje je potekalo na igrišču The Dunes. Slovenska ekipa je v zasedla 17. mesto. Zmagali so Nemci. V razvrstitvi t.i. International Team Shield je zmagala ekipa Grčije, Daniel, Andrej in Jaka pa so zasedli odlično 2. mesto. International Team Shield je posebna razvrstitev združenj z manj kot 100 člani.

Gost kongresa je bil José María Olazábal, španski igralec z dvema zelenima suknjičema, sedem kratni Ryder Cup igralec in kapetan zmagovalne Ryder Cup ekipe. Svoj pečat bo v Costa Navarinu pustil kot arhitekt še dvema igriščema, ki ju bodo odprli predvidoma v letu 2020.

itc2018

Besedilo: Jernej Semolič


 

Povezavi
Fotogalerija Letni kongres PGAs of Europe in Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa 2018
Polet, Mirko Kunšič: Zadovoljni z evropskega prvenstva za učitelje golfa
Več novic

 


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.