Novice

Pretekli vikend je Katja Pogačar na turnirju VP Bank Ladies Open v Švici zaključila na 24. mestu med skupno 132 igralkami. Turnir, ki je potekal tri dni, je del LETAS evropske golf turneje. Prvi dan je Katja igrala 3 udarce pod parom, drugi in tretji dan pa par igrišča. Prvouvrščena Španka Noemi Jimenez Martin je zaključila skupno 12 udarcev pod parom.

Katja je o svojem nastopu povedala, da je bilo igrišče kratko, a zelo ozko, kar pomeni da si bil hitro kaznovan za udarce, ki niso bili dovolj natančni. Pogled na Švicarske Alpe med igro jo je spominjalo na golf igrišče Royal Bled in ji tako dalo občutek domačnosti. Sedaj ima Katja tri tedne za trening in počitek, konec maja pa nadaljuje v Franciji na Jabra Ladies Open.

Turnirja se je s povabilom udeležila še ena slovenska igralka, Nastja Banovec.

Povezava do rezultatov: http://www.access.letscoring.com/entries/2301

Katja Pogačar je pretekli vikend zaključila LET turnir v Maroku, kjer ji je uspel nov izjemen nastop. Na turnirju, ki je potekal štiri dni in je nastopilo 125 igralk, je zasedla odlično 8 mesto. Skupno je zaključila +1, kar je štiri udarce za prvouvrščeno Švedinjo Jenny Haglund (-3).

O svojem nastopu nam je povedala sledeče: »Navdušena sem bila nad odlično organizacijo in vsem, kar sodi v pravi Ladies European Tour turnir. Izkušnja je bila izjemna. Zadovoljna sem s svojim nastopom, predvsem z odličnimi udarci, ki sem jih izvedla med turnirjem. Igrišče je zelo zahtevno in za vsak slab udarec sem bila hitro kaznovana. Zadovoljna sem, da sem prišla ‘in the zone’ vsaj za par lukenj in da sem se naučila nekaj novega o taktiki, zamahu in patanju.«

Katja se čez teden dni odpravlja najprej v Švico na LETAS turnir, konec maja pa jo čaka nov turnir v Franciji.

Povezave
• Rezultati
Fotogalerija
Fotogalerija

Konec tedna je Katja Pogačar na Terre Blanche Ladies Open v Franciji osvojila deseto mesto, kar je njena prva uvrstitev med najboljših deset na LET in LETAS evropski golf turneji. Zaradi premočnih vetrnih sunkov se je igra v nedeljo, zadnji dan tridnevnega turnirja, prekinila. Tako se je za uvrstitev štelo le prvih 36 lukenj. Zmagala je Norvežanka Marita Engzelius, z rezultatom -8 po 36 luknjah.

Katja je nastop komentirala: “Zadovoljna sem, da je napredek v primerjavi s prejšnjima dvema turnirjama v Južni Afriki in Avstraliji viden tako v tehniki kot pri natančnosti udarcev. Veselim se naslednje priložnosti, da preizkusim novo znanje že čez teden dni v novi seriji LET turnirjev v Maroku."

Povezava do rezultatov: http://www.access.letscoring.com/leaderboard/2300/


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.