Novice

PGA Slovenija je letos za svoje člane organizirala serijo šestih turnirjev za profesionalce, ki so jih odigrali na različnih igriščih v Sloveniji, Italiji in Avstriji.

Prva tekma je bila odigrana junija na golf igrišču Arboretum. Zmago je v vročih razmerah slavil Jurij Čoh.

Drugo tekmo so profesionalni učitelji odigrali na golf igrišču Tarvisio v Italiji, kjer si je v boljših vremenskih pogojih, tokrat v manj vročem sončnem dnevu, zmago priigral Andrej Kraljič.

Naslednja tekma je potekala na golf igrišču Finkenstein v Avstriji, kjer je dobro igralno formo ponovno potrdil nepremagljivi Andrej Kraljič.

Serija se je nadaljevala z dvodnevno tekmo PGA Championship. Prvi krog tekmovanja je bil odigran na golf igrišču Arboretum, kjer je po prvem dnevu zopet vodil Andrej Kraljič, ki je žal moral svoj nastop naslednji dan odpovedati. Drugi dan tekme je potekal na igrišču Royal Bled. Po dveh odigranih dneh so bili na prvem mestu izenačeni trije igralci. Na koncu je po treh dodatnih luknjah zmago slavil Daniel Kraljič.

Peto tekmo bi morali odigrati na igrišču Grad Otočec, a so vremenske razmere žal preprečile izvedbo turnirja. Tako so predzadnjo tekmo odigrali v Moravskih Toplicah, kjer vreme prav tako ni bilo naklonjeno igralcem, zato so bili primorani odigrati samo devet lukenj. Zmago je slavil Daniel Kraljič.

Finalna tekma v seriji je bila kot vsako leto dvodnevna in je prav tako potekala v Moravskih Toplicah na golf igrišču Livada. Prvi dan je vreme igralcem prizaneslo, saj kljub slabi napovedi ni veliko deževalo. A je bilo igrišče zaradi močnega deževja, ki je padal ponoči,  zelo razmočeno. Drugi dan se je padavine nadaljevale in so bili primorani tekmo prekiniti. Najboljši rezultat je ponovno dosegel Andrej Kraljič.

Skozi celotno serijo turnirjev so se profesionalni učitelji golfa potegovali za prva tri mesta v skupnem seštevku.

Končna razvrstitev je zmago prinesla Anžetu Sonnenwaldu, ki je ob 100% udeležbi in brez posamične zmage, zbral največ točk (474), drugo mesto je pripadlo Danielu Kraljiču s 455 točkami in na tretjem mestu je končal Andrej Kraljič s 430 točkami.

Najboljši trije se kvalificirajo na Evropsko prvenstvo učiteljev golfa, ki je letos zaradi ukrepov v zvezi s koronavirusom odpovedano.

Besedilo: PGA Slovenije

14. in 15. septembra se je na dveh slovenskih igriščih odvijalo prvenstvo slovenskih profesionalnih golfistov, PGA Slovenija Championship.

Prvi krog tekmovanja je bilo na igrišču Golf Arboretum. Rezultati so bili zelo izenačeni in naslednji dan se je obetal napet boj. Sledil je drugi krog tekmovanja na igrišču Royal Bled, kjer je naše tekmovalce pričakalo zelo zahtevno postavljeno igrišče in tako zmaga ni bila zagotovljena nikomur.

Po odigranih 18. luknjah so se z enakim končnim rezultatom na prvem mesti znašli kar trije tekmovalci, Daniel Kraljič, Anže Sonnenwald in Jurij Čoh. Končnega zmagovalca je tako odločilo razigravanje na dodatnih luknjah (sudden death). Po dveh odigranih luknjah je PGA Slovenija Championship osvojil Daniel Kraljič, drugo mesto je pripadlo Anžetu Sonnewaldu, tretje pa Juriju Čohu.

pgas championship 2020

Besedilo: PGA Slovenije

V četrtek, 2. julija smo v sodelovanju z dvema sponzorjema Radgonskimi goricami in podjetjem JonatanMars-om, upravljanje alternativnih investicijskih skladov, d.o.o. ter igriščem Golf Arboretum organizirali že peti Ženski PRO-AM turnir. Sedaj bi bilo upravičeno reči, da turnir postaja že tradicionalen dogodek. V vročem poletnem dnevu je igralke in igralce ohlajal Hugo iz Radgonskih goric, ki je aromatizirana pijača na osnovi penine, kjer je dodana sveža nota naravnega bezgovega sirupa, ki pričara prijeten in nežen bezgov okus.

Vreme je bilo igralcem naklonjeno, čeprav je že kazalo, da bo igro prekinila nevihta, nas je z malo sreče le obšla in je kratka ploha prinesla nekaj svežine v drugače zelo vročem dnevu. Vse pohvale igrišču, ki je bilo ponovno več kot odlično pripravljeno.

V ekipnem bruto točkovanju je bila že drugo leto zapored najboljša ekipa Sebastijana Ajstra, v sestavi Barbara Romavh, Alenka Jelnikar in Mojca Garvas. V neto točkovanju je bila najboljša ekipa Mihe Studna, v sestavi Darinka Miklavčič, Suzana Brešan in Damjana Nastran Goršek. Posamično bruto zmaga je pripadla Marjeti Goebels, neto pa Damjani Nastran Goršek. Najdaljše je žogico udarila Saša Leban, najbližje zastavici je uspelo udariti Alenki Goršič Ernst.

Zmagovalne ekipe so prejele steklene pokale in nagrade, ki sta jih prispevala PGA Slovenija in glavni sponzor turnirja podjetje Radgonske gorice. Turnir se je končal s pogostitvijo v restavraciji Golf Arboretum, kjer je potekala tudi podelitev nagrad.

Tudi letos so dame in profesionalci pričarali fantastično vzdušje in so tako pripomogli, da smo uspešno izpeljali še en Ženski PRO-AM turnir.

Besedilo: PGA Slovenije
Fotogalerija: Gorazd Kogoj