Novice

Konec tedna je Katja Pogačar na Terre Blanche Ladies Open v Franciji osvojila deseto mesto, kar je njena prva uvrstitev med najboljših deset na LET in LETAS evropski golf turneji. Zaradi premočnih vetrnih sunkov se je igra v nedeljo, zadnji dan tridnevnega turnirja, prekinila. Tako se je za uvrstitev štelo le prvih 36 lukenj. Zmagala je Norvežanka Marita Engzelius, z rezultatom -8 po 36 luknjah.

Katja je nastop komentirala: “Zadovoljna sem, da je napredek v primerjavi s prejšnjima dvema turnirjama v Južni Afriki in Avstraliji viden tako v tehniki kot pri natančnosti udarcev. Veselim se naslednje priložnosti, da preizkusim novo znanje že čez teden dni v novi seriji LET turnirjev v Maroku."

Povezava do rezultatov: http://www.access.letscoring.com/leaderboard/2300/

Prvi krog letošnje serije turnirjev PGA SLO TOUR, je bil odigran v italijanskem Gradežu, 19. 3. in 20. 3. Vreme igralcem ni bilo naklonjeno, saj je prvi dan snežilo, oba dneva pa je bilo zelo vetrovno. Na tekmovanju so nastopili člani PGA Slovenije in amaterski igralci s hendikepom nižjim od 9,9. V sezoni 2018 bo odigranih 5 krogov, najboljši trije profesionalni učitelji v skupnem seštevku pa bodo zastopali barve PGA Slovenije na Evropskem ekipnem prvenstvu učiteljev golfa.

Z rezultatom 151 udarcev je zmagal Sebastijan Ajster, drugi je bil Anže Leskovar (154), tretje mesto pa je osvojil Damjan Murgelj (156).

Besedilo: Anže Sonnenwald

V drugi polovici bazičnega pripravljalnega obdobja so imele vse selekcije Golf zveze Slovenije večdnevne priprave na golf igrišču Grado in golf igrišču Lignano. Obe bližnji golf igrišči sta zaradi svoje bližine in urejenosti v zimskem obdobju odlični destinaciji za zimski trening.

Letošnje leto bo naša amaterska reprezentanca na mnogih velikih mednarodnih tekmovanjih. V mesecu juniju so Sredozemske igre, kjer je Tim Gornik osvojil zlato kolajno na zadnjih igrah. V avgustu in septembru sta dve največji tekmovanji v amaterskem golfu Svetovno prvenstvo za ženske in Svetovno prvenstvo za moške. Mesec julij je rezerviran za evropska prvenstva, kjer bomo letos nastopili na Evropskem individualna prvenstvu ter Ekipnem prvenstvu za moške div II., ženske in mladince div II..

Zimski del priprav je namenjen izboljšanju tehnične pripravljenosti in telesne pripravljenosti ter priti v začetek sezone pripravljen za tekmovanja. V mesecu decembru je večina treningov potekala v notranjih prostorih in vsi smo že komaj čakali, da lahko začnemo s treningi na travi in igro na igrišču. Poudarek zimskih trening kampov je stabilizacija tehničnega napredka v zunanjih pogojih. Hkrati smo vsak dan igrali na golf igrišču in imeli tekmovanja na vadišču v kratki in dolgi igri.

Na trening kampih so bili prisotni člani moške in ženske selekcije: Luka Naglič, Žiga Strašek, Jan Hribernik, Jan Zupančič, Žan Demšar, Hana Mirnik; člani mladinske moške in ženske selekcije: Kristjan Vojteh Burkelca, Nik Pogorelčnik Hojnik, Vid Potočar, Gal Patrik Štirn, Luka Strašek, Aljoša Kafol, Inja Fric, Veronika Levak; in člani mlajše mladinske moške in ženske selekcije: Jakob Balkovec, Max Golob, Nejc Čop Tomšič in Kaja Teran. Za organizacijsko in strokovno izvedbo treningov smo skrbeli klubski trenerji Janez Grilc, Matjaž Car, Dani Kraljič, Aleš Gregorič in Uroš Gregorič ter se zahvaljujemo PGA Sloveniji za finančno podporo pri zimskih trening kampih.

Besedilo in fotogalerija: Uroš Gregorič

priprave 2018


Povezave
Fotogalerija PGA Slovenije izvedel zimske pripreve tekmovalnih selekcij Golf zveze Slovenije
• Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.