Novice

Prvi del letošnjega »izobraževalnega summita« je potekal 14. in 15. februarja v sejni sobi klubske hiše Diners Golf & Country Club v Smledniku. Izobraževanje je bilo namenjeno vsem strokovnim delavcem v golfu.

Slušatelji so bili prvi dan deležni dveh zanimivih predavanj s področja telesne priprave (»Različni tipi igralcev in telesna priprava” – Irwin Murić) in umerjanja palic (“Novosti v umerjanju golf opreme” – Viljem Kern). Sledila je okrogla miza članov PGA Slovenije, kjer je potekala debata o viziji in razvoju PGA Slovenije.

Drugi dan je bil namenjen psihologiji v športu in uporabi podatkovnih baz. "Mind-set za golf” je bila tema predavanja Antona Majhna, ki vedno znova izzove in hkrati navduši slušatelje. Miro Kikelj  je predstavil “Uporabo podatkovnih baz za pridobivanje novih stran in boljšo komunikacijo”. Izobraževalnega summita se je udeležil tudi generalni sekretar Golf zveze Slovenije, g. Gorazd Kogoj, ki je predstavil projekt Slovenija igra golf 2017.

V drugem delu izobraževanja, ki bo potekal v začetku aprila, bomo gostili dva tuja vrhunska strokovnjaka.

summit 2017

Besedilo: Jernej Semolič
Fotogalerija: Gorazd Kogoj


Povezave
• PGA Slovenija SUMMIT 2017
Več novic

Amaterska selekcija se je na tekmovalno sezono 2017, ki se prične čez dober mesec dni, pripravljala na golf igrišču Lignano v sosednji Italiji pod pokroviteljstvom PGA Slovenije.

Po golfskih testiranjih, je bil prvi trening kamp opravljen v mesecu decembru, sledili so še štirje treningi v januarju in februarju.

Cilj trening kampov je bila vadba tehnike kratke igre in tekmovanj na vadišču, ki simulirajo tekmovalne situacije. Večina članske selekcije je trenutno na šolanju ali na treningih v tujini, medtem ko so se mladinske selekcije v celoti udeležile priprav. Poleg vadišča smo na vsakem trening kampu igrali na igrišču ter vadili taktiko igranja preko različnih iger in tekmovanj.

V naslednjem mesecu ima selekcija še dodatne tedenske klubske priprave in tedenske reprezentančne predtekmovalne priprave v Italiji. Obseg zimskih priprav je v letošnji bistveno večji. Veliko igralcev in igralk je napravilo viden napredek na telesni pripravi in tehniki zamaha. Odlično trenutno pomagajo tudi vremenske razmere, saj lahko igralci nadaljujejo z zunanjimi treningi tudi v domačih klubih.

Letošnja največja tekmovanja so Ekipno evropsko prvenstvo za mladinke, mladince in člane div. II. ter Individualno evropsko prvenstvo za člane, članice in mladince, ki se bodo igrala v juniju in juliju.

amaterji lignano

Besedilo in fotografije: Uroš Gregorič


Povezave
• Fotogalerija Amaterska selekcija je zaključila z zimskimi pripravami v Lignanu
Več novic

V Gloria Serenity Resortu v Beleku je od 17.-20. januarja potekal Letni kongres PGAs of Europe za leto 2016. Prvi dan so se zvrstile različne delavnice, drugi dan pa so svoje izkušnje in uspehe delile večje PGA organizacije. Priložnost predstavitve delovanja in aktivnosti, je poleg PGA Belgije, PGA Nemčije in PGA Južne Afrike, dobilo tudi naše združenje, ki po številu članov spada med najmanjše članice.

Zanimivo predavanje z naslovom »The Value of Bringing In External Expertise«, sva pripravila predsednik Boris Kosuta in generalni sekretar Jernej Semolič. Naša predstavitev je požela velik uspeh. Več delegatov nam je čestitalo in nas pohvalilo za naše produktivno delovanje s člani amaterji in podpornimi člani, ki nam pomagajo pri razvoju združenja. Popoldan je bil namenjen druženju delegatov na igrišču Gloria Verde in Gloria Old Course.

Ostale dni smo prisostvovali na številnih predavanjih, med katerimi bi izpostavili predavanje Astona Warda (Communications Masterclass: “#Engaging & Promoting Your Members”), Dr. Rogerja Hawksa (Golf is Good For You – The Golf & Health Project) in Nevillea Gaunta & Tonya Westwooda (MindFit to Lead Your Association). Zadnje predavanje je imel glavni sodnik European Toura, John Paramore z naslovom Tales From the Tour, ki nas je zabaval z različnimi prigodami njegovega sojenja v zadnjih 30 letih.

Leto 2016 si bo PGA Slovenije zapomnila ne le po priznanju izobraževalnega sistema s strani PGAs of Europe, temveč tudi po Predsednikovi nagradi, ki jo je prejel podpredsednik združenja in vodja sekcije za izobraževanje mag. Uroš Gregorič. Nagrada je plod Uroševega dolgotrajnega prizadevanja za izpopolnitev izobraževalnega sistema na stopnjo COACH LEVEL, ki ga tudi nekateri večji PGA še niso dosegli. V svojem govoru se je zahvalil vsem profesionalcem, ki so sodelovali v pripravi obsežnega priročnika usklajenega s slovensko zakonodajo in predpisi, ki veljajo v PGAs of Europe.

Sočasno s kongresom, je na igrišču Gloria New Course, potekalo Mednarodno ekipno prvenstvo učiteljev golfa. Slovensko ekipo so po rekordnem številu nastopov sestavljali Daniel Kraljič, Janez Grilc in Andrej Kraljič. Prvi dan je deževalo, ostale dni pa je igralce spremljalo sončno in toplo vreme. V konkurenci 19 ekip, so se uvrstili na 16. mesto.

Poleg turške ustrežljivosti, je za nepozabno doživetje in vožnje s številnimi prestižnimi vozili, poskrbelo tudi podjetje BMW. Čeprav so iz varnostnih razlogov nekatere članice odpovedale svojo udeležbo, bo Gloria Serenity Resort predvidoma gostil kongres tudi v 2017.

 

Besedilo: Jernej Semolič
Fotogalerija: PGAs of Europe


Povezave
Fotogalerija Letni kongres PGAs of Europe 2016
PGAs of Europe - Annual Cogress 2016
PGAs of Europe - International Team Championshop 2016
Več novic


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.