Novice

Člani PGA Slovenije vam želimo vesel božič in srečno novo leto 2017!

 

Šele pred kratkim so člani selekcij zaključili s tekmovalnim delom sezone 2016 in že v novembru začeli s pripravami na novo sezono.

Konec novembra smo opravili tehnična golfska testiranja in telesna testiranja na Fakulteti za šport. Testiranja so osnova za programe dela v zimskem delu sezone, kjer je poudarek na izboljšanju tehnike uradcev in motorične priprave.

V decembru  se je začel program bazičnih priprav s prvim trening kampom, ki je bil tokrat izveden delno pri nas in na sosednjem igrišču v Lignanu. Prva dva dneva smo vadili na golf igrišču Diners, kjer je bil cilj nadaljevanje tehnike na dolgi igri, čipanju in pičanju, ter hkrati izvajanje vaj na vadišču. Tretji dan priprav smo izvedli na golf igrišču Lignano, kjer smo nadaljevali z vadbo kratke igre in igrali 18 lukenj na odlično pripravljenem golf igrišču. »Kljub nizkim temperaturam v dopoldanih urah, smo uspeli opravili tri dni dobrega treninga, ter nadaljevali s tehničnimi treningi«, je po opravljem treningu povedal trener Uroš Gregorič.

priprave 2017

Zimski del je običajno manj tekmovalno aktiven, a mnogo naših mlajših članov selekcije se bo v naslednjih dnevih odpravilo na Florido, kjer bodo igrali večja mladinska tekmovanja. Na tekmovanju South Beach International Amateur bo nastopil Žan Luka Štirn in na tekmovanju Doral-Publix Junior Golf Classic bodo nastopili Hana Mirnik, Žiga Strašek, Luka Strašek, Gal Patrik Štirn in Jure Vasle.

Naslednji trening kamp bomo s selekcijami imeli na golf igrišču Lignano v drugi polovici januarja, ter nato še v februraju in mesecu marcu. Na takšnih reprezentančnih pripravah so prisotni tudi klubski trenerji članov selekcije in sicer Matjaž Car, Dani Kraljič, Janez Grilc in Aleš Gregorič. Letošnji zimski del priprav sta finančno in organizacijsko podprla PGA Slovenije in Golf zveze Slovenije, ter tako omogočila večdnevne vsako mesečne trening kampe, ki jih bomo izvedli na golf igriščih v Italiji.

Besedilo: Uroš Gregorič

PGA sekcija za ženski golf je v ponedeljek organizirala še zadnjo letošnjo delavnico za golfistke, na kateri je predavatelj g. Anton Majhen obravnaval psihološka vprašanja in dileme, ki so jih na prejšnji delavnici izpostavile udeleženke.

S tem smo zaključili niz vrhunskih dogodkov in se vsem zahvaljujemo za udeležbo. Tudi v prihodnji sezoni bomo organizirali kar nekaj zanimivih dogodkov. Naj vam namignemo. Svoje znanje boste lahko nagradile na predavanju o »club fittingu«, svoje igralne sposobnosti pa pokazale na 3. ženskem PRO-AM turnirju na Brdu pri Kranju. Za več informacij in koledar dogodkov, spremljajte našo spletno stran www.pga.si in FB profil.

Besedilo: PGA Slovenija


Povezave
Fotogalerija Delavnica sekcije za ženski golf
Več novic

 


Spoznaj in igraj golf


Slovenija igra golf. Spoznaj golf tudi ti!

Preberite več o tečaju Slovenija igra golf.